Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Άλλη μια υπέροχη βραδιά από τη Φιλαρμονική μας

Μια ακόμη καταπληκτική βραδιά μας χάρισε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης στη συναυλία αφιέρωμα στο Γιάννη Σπανό. Το Πολιτιστικό του Γέρακα πλημμύρισε από τις μελωδίες του καταξιωμένου Έλληνα συνθέτη, οι οποίες αποδόθηκαν άψογα από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου μας, που συνόδευε δύο εξαιρετικούς ερμηνευτές και την παιδική χορωδία Γέρακα.

Η Φιλαρμονική μας, σε κάθε της εμφάνιση μας καταπλήσσει. Όλοι οι συμμετέχοντες δίνουν κάθε φορά τον καλύτερό τους εαυτό εντυπωσιάζοντας το κοινό τους, το οποίο όλο και αυξάνεται. Υπό την καθοδήγηση του μαέστρου μας Σπύρου Μπάκου, η φιλαρμονική μας σε κάθε της εμφάνιση επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα της δουλειάς που γίνεται, αλλά και την αναγκαιότητα ύπαρξης τόσο της Φιλαρμονικής όσο και των μουσικών σχολών της Φιλαρμονικής.

Θα ήταν παράλειψή να μην αναφερθώ στο καταπληκτικό κοινό που γέμισε ασφυκτικά το Πολιτιστικό και τραγουδούσε σχεδόν σε όλα τα τραγούδια μαζί με τους ερμηνευτές, δημιουργώντας μια μαγική ατμόσφαιρα. Μάλιστα η συμμετοχή του κοινού προκάλεσε το σχόλιο του μαέστρου που απευθυνόμενος στο κοινό πρότεινε να συμμετάσχουν όλοι οι παρευρισκόμενοι στη χορωδία ενηλίκων του Δήμου.  

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες σε όλους τους συντελεστές για την καταπληκτική βραδιά που μας χάρισαν.

Βέβαια δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει το γεγονός πως αρκετοί ήρθαν να παρακολουθήσουν τη συναυλία και έφυγαν γιατί δεν υπήρχαν θέσεις να καθίσουν. Ακόμα και τα σκαλοπάτια αλλά και πίσω εκεί που θα μπορούσε κανείς να σταθεί όρθιος, δεν υπήρχε χώρος. Προσωπικά λοιπόν πιστεύω και νομίζω ότι είναι ώρα ν' αρχίσουμε να συζητάμε το εισιτήριο. Μιλάω για συμβολική τιμή που θα απέτρεπε κάποιους που πήγαν έτσι για να πάνε χωρίς να τους λέει τίποτα όλο αυτό και θα επέτρεπε σε κάποιους άλλους που πραγματικά ήθελαν να παρακολουθήσουν. Επίσης δεν μιλάω για εισιτήριο σε όλες τις εκδηλώσεις. Αναφέρομαι μόνο σε κάποιες που ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα έχουν πολύ κόσμο.

Το εισιτήριο θα απέτρεπε και μια άλλου είδους γκρίνια, αυτή που έχει να κάνει με το ότι κάποιοι "πιάνουν" θέσεις μόλις ανοίξει το Πολιτιστικό, για όλη της γειτονιά τους, με αποτέλεσμα αυτοί που πάνε στην ώρα τους ή και νωρίτερα να μη βρίσκουν να κάτσουν. Μη ζητάτε από το προσωπικό της Κοινωφελούς να το αποτρέψει αυτό. Το προσωπικό της Κοινωφελούς δεν είναι "αστυνόμοι". Είναι ζήτημα παιδείας και σεβασμού στο διπλανό μας. Με το εισιτήριο πιστεύω ότι θα χάναμε τέτοιες σκηνές.