Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

CINE ΓΕΡΑΚΑ - Πέμπτη 2 έως Τετάρτη 8 Οκτωβρίου

H BARBIE ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (BARBIE THE SECRET DOOR)
Διάρκεια: 81 λεπτά
Ώρα έναρξης: 19.30 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Ο Νο1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ (A MOST WANTED MAN)
Σκηνοθεσία: Άντον Κόρμπιν.
Πρωταγωνιστούν: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς,
Γκριγκόρι Ντομπρίγκιν, Ρόμπιν Ράιτ.
Διάρκεια: 122 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.15 (Μια προβολή)

H BARBIE ΣΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ (BARBIE THE SECRET DOOR)
Διάρκεια: 81 λεπτά
Ώρα έναρξης: 19.30 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

H Αλέξα, μια συνεσταλμένη και ρομαντική πριγκίπισσα που προτιμά να ζει στις σελίδες των βιβλίων της παρά να αναλώνεται σε υποχρεώσεις του πρωτοκόλλου, ανακαλύπτει μια μυστική πόρτα. Από εκεί θα οδηγηθεί σ’ ένα μυστικό βασίλειο γεμάτο θαύματα, μαγικά πλάσματα και εκπλήξεις. Θα συναντήσει τη γοργόνα Ρόμι και τη νεράιδα Νόρι και θα μάθει την ιστορία της κακομαθημένης βασίλισσας Μαλούσια που θέλει να στερήσει τη μαγεία από τη χώρα. Ομως, εντελώς αναπάντεχα η Αλέξα ανακαλύπτει ότι διαθέτει μαγικές δυνάμεις σε αυτόν τον κόσμο και οι φίλες της είναι σίγουρες ότι μπορεί να σώσει τη μαγεία που απειλείται από τα σχέδια της Μαλούσια. Και, έτοιμη για όλα, η Αλέξα βρει το θάρρος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ανακαλύψει ότι η δύναμη της φιλίας είναι πιο πολύτιμη και από τη μαγεία.

Τα χαρούμενα χρώματα και η επεξεργασία του animation δείχνει ενδιαφέρον στο να διατηρήσει την αίσθηση των πλαστικών παιχνιδιών και να αξιοποιήσει το 3D. Πραγματικά οι χαρακτήρες μοιάζουν έτοιμοι να πηδήξουν από την οθόνη ως κούκλες, ή στο μυαλό των μικρών κοριτσιών σαν να ζωντάνεψαν οι δικές τους κούκλες και να πρωταγωνιστούν στην ταινία. Φυσικά, για τα νέα δεδομένα μοιάζει λίγο παλιακό και υπερβολικά computerised, σαν να βγήκε από ένα παιχνίδι υπολογιστή (με σαφή αναφορά τους Sims).

Η υπόθεση έχει μαγεία και περιπέτεια σε ένα κόσμο που η δύναμη του girl power είναι ακατανίκητη. Περιλαμβάνει όμως και καλοδουλεμμένα τραγούδια που της προσδίδουν μιούζικαλ προεκτάσεις. Διαφέρει από το Frozen στις συχνές αλλαγές γκαρνταρόμπας, από την Τίνκερ στο χιούμορ αλλά και τα όμορφα ψυχεδελικά 70′s σχέδια του νεραϊδόκοσμου, επηρεασμένα και από Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και Τσάρλι και Εργοστάσιο Σοκολάτας. Νεράιδες, γοργόνες και φυσικά πολύχρωμοι μονόκεροι, γενικότερα όλα το περιεχόμενο που περιλαμβάνει το κουτί παιχνιδιών των νεαρών κοριτσιών.

Ο Νο1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ (A MOST WANTED MAN)
Σκηνοθεσία: Άντον Κόρμπιν.
Πρωταγωνιστούν: Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς,
Γκριγκόρι Ντομπρίγκιν, Ρόμπιν Ράιτ.
Διάρκεια: 122 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.15 (Μια προβολή)

Ο επικεφαλής της γερμανικής κατασκοπευτικής υπηρεσίας καλείται να αντιμετωπίσει την περίπτωση ενός λαθραίου Τσετσένου μουσουλμάνου που διεκδικεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κληροδότημα του στρατιωτικού πατέρα του σε τοπική τράπεζα. Επίκαιρο κατασκοπικό θρίλερ, αργών αρχικά ρυθμών με τη δράση να εξελίσσεται στο πρώτο μέρος μέσα από συζητήσεις και συναντήσεις σε κλειστούς χώρους και στο δεύτερο, μέσα από άριστα υπολογισμένες ανατροπές.

Στην μετά την 11η Σεπτεμβρίου αντιτρομοκρατική εποχή, ο επικεφαλής της γερμανικής κατασκοπευτικής υπηρεσίας που κινείται στον υπόκοσμο των μεταναστών του Αμβούργου, καλείται να αντιμετωπίσει άμεσα – υπό τις πιέσεις των ανωτέρων του αλλά και των Αμερικανών - την περίπτωση ενός λαθραίου Τσετσένου μουσουλμάνου που διεκδικεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, κληροδότημα του στρατιωτικού πατέρα του σε τοπική τράπεζα.

Η υπόθεσή του περιπλέκεται με την παρακολούθηση του επικεφαλής μιας ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, για τον οποίο υπάρχουν υποψίες πως συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

Επίκαιρο κατασκοπικό θρίλερ, αργών αρχικά ρυθμών με τη δράση να εξελίσσεται στο πρώτο μέρος μέσα από συζητήσεις και συναντήσεις σε κλειστούς χώρους και στο δεύτερο, μέσα από άριστα υπολογισμένες ανατροπές.

Ο Άντον Κόρμπιν («Control», «Ο Αμερικανός») μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη το ομότιτλο μυθιστόρημα του Τζον λε Καρέ με ρεαλισμό και κοφτερή αιχμηρότητα ενώ κινεί προσεκτικά τα πιόνια του (τους χαρακτήρες) στην αμφίσημου ηθικού βάρους σκακιέρα του σύγχρονου αντιτρομοκρατικού πολέμου.

Πληθωρικός και διττός, ο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν κυριαρχεί επί του καλού πολυεθνικού καστ στην προτελευταία ερμηνεία της καριέρας του.