Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

CINE ΓΕΡΑΚΑ - Πέμπτη 9 έως Τετάρτη 15 Οκτωβρίου

Τελευταία προβολή περιόδου για το CINE - ΓΕΡΑΚΑ με την προβολή της ταινίας Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (LES VACANCES DU PETIT NICHOLAS) 
Σκηνοθεσία: Λορέν Τιράρ.
Πρωταγωνιστούν: Βαλερί Λεμερσιέ, Καντ Μεράντ, Ματεό Μπουασελιέ, Ντομινίκ Λαβανάν.
Διάρκεια: 97 λεπτά
Ώρα έναρξης: 19.00 & 20.45 (Δυο προβολές) (Μεταγλωττισμένη)


Η σχολική χρονιά τελείωσε και οι διακοπές αρχίζουν. Ο Μικρός Νικόλας καταφθάνει σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο με τους γονείς και τη γιαγιά του και φροντίζει να κάνει γρήγορα καινούριους φίλους. Ανάμεσα τους ο ευρηματικός Μπλεζ, που δεν κάνει ακριβώς διακοπές καθώς μένει όλο το χρόνο στην περιοχή. Ο Φρικτιέ, από την άλλη, τρώει τα πάντα, συνεχώς και αδιακρίτως. Ο Μικρός Νικόλας θα συναντήσει ακόμα τον Τζότζο, που μιλάει ακαταλαβίστικα γιατί είναι Άγγλος, καθώς και τον κλαψιάρη Κρεπέν. Υπάρχει και ο Κομ, που είναι ενοχλητικά ισχυρογνώμων. Τέλος, ο μικρός μας ήρωας γνωρίζει την Ιζαμπέλ, που δεν τον χάνει στιγμή από τα γουρλωμένα της μάτια. Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Όλοι τους θα κάνουν αξέχαστες διακοπές. Κι εμείς θα τις απολαύσουμε.

Ο Λοράν Τιράρ μεταφέρει για δεύτερη φορά τις περιπέτειες του Μικρού Νικόλα στη μεγάλη οθόνη, στήνοντας μια πληθωρική κωμωδία με εξαιρετική ποπ αισθητική της δεκαετίας του ’60. Από τα φωτεινά χρώματα των μαγιό και των πλαστικών σκουφιών για τα μαλλιά, μέχρι τα ρετρό αυτοκίνητα, την επίπεδη, ολοζώντανη, σα βγαλμένη από κόμικ της εποχής φωτογραφία, το ντεκόρ του «Μικρού Νικόλα» είναι και το μεγαλύτερο αβαντάζ της ταινίας.

Ο νέος πρωταγωνιστής, ο πρωτοεμφανιζόμενος Ματέο Μπουασελιέ, είναι σπιρτόζικος και χαριτωμένος, παρότι την παράσταση κλέβει ο Καντ Μεράντ στο ρόλο του ταλαίπωρου πατέρα, όπως και στην πρώτη ταινία. Ενα φιλμ με κεντρικούς ήρωες ένα μάτσο αγοράκια ορκισμένα να κάνουν τη ζωή των γονιών τους εφιάλτη, δεν μπορεί παρά να είναι διασκεδαστικό. Ωστόσο, ο Τιράρ, μαζί με τον σταθερό του συν-σεναριογράφο Γκρεγουάρ Βινιερόν (και με τον Βέλγο σκηνοθέτη Ζακό Βαν Ντορμέλ της «Ογδοης Μέρας»), επιλέγει να εκποιήσει το σοφιστικέ, κυνικό χιούμορ των αυθεντικών δημιουργών του ήρωα, Σεμπέ και Γκοσινί, για μια πιο προβλέψιμη, φαρσική κωμωδία που εξασφαλίζει ρέον γέλιο και, οπωσδήποτε, ένα δυνατό box office.

ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΟΝ ΜΑΪΟ