Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Δύο συνεδριάσεις τόσο όμοιες αλλά και τόσο διαφορετικές ταυτόχρονα

Δύο συνεδριάσεις, που αν και τύποις θα έπρεπε ένα είναι ίδιες, η πραγματικότητα απέχει.

Δύο όργανα του Δήμου Παλλήνης, το Τοπικό Συμβούλιο Γέρακα και το Τοπικό Συμβούλιο Παλλήνης, στην πρώτη τους συνεδρίαση και τα δύο με τη νέα τους σύνθεση μετά τις εκλογές, την ίδια ημέρα και ώρα με σχεδόν ίδια θέματα. Βέβαια ο τόπος αλλάζει.

Στο Δημαρχείο στο Γέρακα, η με μικρή καθυστέρηση ως προς την έναρξή της συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πολύ γρήγορα με τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των θεμάτων. Πέραν των Τοπικών Συμβούλων παρίσταντο ακόμη τέσσερεις, εκ των οποίων οι τρεις ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι και ένας κάτοικος. Κανείς εκτός Συμβουλίου δεν πήρε το λόγο, όχι γιατί δεν του δόθηκε αλλά γιατί δεν ζητήθηκε.

Στο Οινοποιείο Πέτρου η συνεδρίαση του Τοπικού της Παλλήνης ήταν πολύ διαφορετική.

Εκτός των Τοπικών Συμβούλων, μέτρησα 6 Δημοτικούς Συμβούλους (εκ των οποίων δύο επικεφαλής παρατάξεων) αρκετούς εκπροσώπους φορέων της Παλλήνης, μέλη του προηγούμενου Τοπικού και απλούς κατοίκους. Η συνεδρίαση εξελίχθηκε σε μίνι Λαϊκή Συνέλευση αφού τοποθετήθηκαν αρκετοί (για να μην πω όλοι), θέτοντας ζητήματα και μάλιστα υπήρξε συζήτηση επί των ζητημάτων που τέθηκαν.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το έναυσμα για τόση συζήτηση στην Παλλήνη δόθηκε από το τελευταίο θέμα που ήταν η συζήτηση για δράσεις εθελοντισμού σχετικά με τον καθαρισμό Κοινοχρήστων Χώρων. Η διαφορετικότητα όμως των θεμάτων που τέθηκαν τόσο μεταξύ τους όσο και με το εν λόγω θέμα διαψεύδει αμέσως αυτόν τον ισχυρισμό.

Έχουμε λοιπόν δύο συνεδριάσεις τόσο όμοιες αλλά και τόσο διαφορετικές ταυτόχρονα. 

Σημαντικό κοινό που καταγράφω στις δύο συνεδριάσεις είναι οι προθέσεις και η διάθεση προσφοράς, που διαπίστωσα, από το σύνολο των συμβούλων. Θα σταθώ επίσης στη διάθεση προσφοράς που εκφράστηκε, από τους δύο Προέδρους, την κα Συμεωνίδου και τον κ. Παπανικολάου. Σ’ αυτούς πέφτει το μεγαλύτερο βάρος «κίνησης» του Τοπικού Συμβουλίου. Γνωρίζοντάς τους και τους δύο, σας διαβεβαιώ ότι δεν θα μείνουν στην έκφραση προθέσεων αλλά θα προχωρήσουν πολύ γρήγορα σε πράξεις.

Τέλος αφού ευχηθώ σε όλους μια παραγωγική θητεία θα καλέσω τους κατοίκους-φορείς του Γέρακα να συμμετέχουν ενεργά στη δραστηριότητα του Τοπικού Γέρακα, αλλά και τους κατοίκους-φορείς της Παλλήνης τα λόγια και η διάθεση να γίνουν έμπρακτη βοήθεια και έργο.

Σημειώνω πως λόγω υποχρεώσεων, δεν παρακολούθησα την 1η συνεδρίαση του Τοπικού της Ανθούσας.