Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Έγκριση του σχεδίου της Ανθούσας από το ΚΕΣΥΠΟΘΑ

Το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων & Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α) ενέκρινε, με βάση πολεοδομικά κριτήρια, την πολεοδομική μελέτη ένταξης της ΔΕ Ανθούσας του Δήμου Παλλήνης στο σχέδιο πόλης.

Πρόκειται για το σημαντικότερο βήμα στην πολυετή προσπάθεια ένταξης της περιοχής στο σχέδιο.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της «έσκυψε» πάνω στο ζήτημα που επί σειρά ετών ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της περιοχής και συνεπής για μια ακόμη φορά, ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν στο δρόμο της, παρουσιάζει σήμερα στους κατοίκους το θετικό αποτέλεσμα.

Στην εγκεκριμένη πλέον από το ΥΠΕΚΑ πολεοδομική μελέτη ακολουθεί το επόμενο στάδιο που αφορά τη διαβίβαση των φακέλων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης.

Ο Δήμος Παλλήνης θα είναι πάντα παρών και θα συνεχίσει την παρακολούθηση της υπόθεσης με κάθε σοβαρότητα, ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος.

Για την μεγάλη αυτή στιγμή για την Ανθούσα, δελτίο τύπου εξέδωσε και ο Αντιδήμαρχος κ . Καραγιάννης: 

Συμπολίτες της Ανθούσας.

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την χαρά μου, με έναν προς έναν προσωπικά, γιατί οι κόποι & οι αγωνίες μας απέδωσαν τους καρπούς τους.

Ολοκληρώθηκε πλήρως από πολεοδομικής άποψης ο έλεγχος της μελέτης ένταξης της Ανθούσας στο σχέδιο πόλης.

Στις από 02/07/14 & 16/07/14 συνεδριάσεις του κεντρικού συμβουλίου πολεοδομικών θεμάτων & αμφισβητήσεων ( ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α) του υπουργείου ΥΠΕΚΑ εγκρίθηκε, με βάση πολεοδομικά κριτήρια, η ένταξη της περιοχής μας στο σχέδιο πόλης.

Η εγκεκριμένη από το ΥΠΕΚΑ πολεοδομική μελέτη διαβιβάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης της Ανθούσας μας στο σχέδιο πόλης.

Εξέλιξη μοναδική στην όλη έως σήμερα πορεία ένταξης στο σχέδιο και συνάμα ιδιαίτερα σημαντική και καθοριστική.

Εξέλιξη που δεν προκύπτει ως δια μαγείας ούτε επειδή επήλθε το πλήρωμα του χρόνου, αλλά οφείλεται στην συνεχή προσπάθεια συμπλήρωσης-ολοκλήρωσης του φακέλου ένταξης, με εγκρίσεις μελετών, με υποβολή & εγκρίσεις νέων απαραιτήτων μελετών , με οριοθετήσεις – διευθετήσεις ρεμάτων, κ.α , μα πάνω από όλα στην συνεχή επιμονή της παρούσας Διοίκησης για την άμεση προώθηση του σχεδίου πόλης της Ανθούσας.

Δεν υπάρχει καλύτερη δικαίωση & μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν Αντιδήμαρχο καθ’ ύλην αρμόδιο με τον πολεοδομικό σχεδιασμό να κλείνει τον τρέχοντα αυτοδιοικητικό κύκλο με μια τέτοια επιτυχία.

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για μια φορά ακόμη που το 2010 με εκλέξατε 1ο Δημοτικό Σύμβουλο με την προσδοκία να συμβάλλω καθοριστικά στην εξέλιξη του σχεδίου πόλης του τόπου μας.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο μας που με εμπιστεύθηκε στην νευραλγική αυτή θέση.

Η παραπάνω εξέλιξη μας δικαιώνει όλους με τον καλύτερο τρόπο.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες από καρδιάς για την υπερψήφιση μου στην εκλογική μας περιφέρεια στις πρόσφατες εκλογές ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο.

Η πράξη αυτή με τιμά & φανερώνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη που διέπει την σχέση μας.

Εμπιστοσύνη που οικοδομήθηκε πάνω σε γερά θεμέλια μέσα από αλήθειες.

Την εμπιστοσύνη αυτή την ανταποδίδω με αυτή την απόφαση σταθμό στην πορεία ένταξης της Ανθούσας στο σχέδιο, εξέλιξη δικαίωσης των προσπαθειών μας. Κοιτώντας σας όπως πάντα στα μάτια θα ήθελα να σας δηλώσω ότι θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην πραγματοποίηση του ονείρου που είναι:
Η ΑΝΘΟΥΣΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΗΣ