Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ο Δήμος Παλλήνης δεν διοικείται με ψηφίσματα

Μια περίεργη αντίληψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξυφαίνεται προεκλογικά μπρος μας. Μια αντίληψη που προσπαθεί να βγάλει τη συζήτηση από τα προβλήματα της πόλης, από την άποψη που έχουμε γι’ αυτά, από το όραμα για την πόλη που θα έπρεπε όλοι οι συνδυασμοί να καταθέτουν ενώπιον των πολιτών.

Γινόμαστε μάρτυρες μιας λογικής που προσπαθεί με κάθε τρόπο να μεταφέρει το ερώτημα των Αυτοδιοικητικών Εκλογών σε άλλο πεδίο από το πολύ απλό και συγκεκριμένο, του ποιος και με ποιους συνεργάτες είναι ο ικανότερος να διοικήσει την πόλη την επόμενη πενταετία.

Όποιος πιστεύει ότι στις Δημοτικές Εκλογές καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θα έχουμε μνημόνιο ή όχι, "πλανάται πλάνην οικτράν" και μάλιστα αν διεκδικεί την ψήφο σας και προβάλει αυτό ως ερώτημα, τότε δεν κάνει τίποτε άλλο από το να παίζει με την ανέχεια και τον πόνο που έχει φέρει η οικονομική κρίση στη χώρα μας. Παίζει αδιαφορώντας για την πόλη και τα πραγματικά της προβλήματα, παίζει σε βάρος της πόλης προσπαθώντας να έχει μικροκομματικά οφέλη. Παίζει και σας εμπαίζει.

  • Αλήθεια σύντροφοι η διαρκής προβολή αντιμνημονιακών περγαμηνών που πιστοποιούνται από τη συμμετοχή σε πορείες - διαδηλώσεις - συμπαραστάσεις - ψηφίσματα, καθιστούν αυτόματα τον οιονδήποτε ικανό προς διοίκηση ενός Δήμου και μάλιστα τόσο μεγάλου όσο ο Δήμος Παλλήνης; 
  • Το ότι κάποιος δεν έχει χάσει πορεία τον καθιστά ικανό να πάρει αποφάσεις για την πόλη; 
  • Αρκούν οι αντιμνημονιακές περγαμηνές να μαζέψουν σκουπίδια αύριο; Επιμένω στο αύριο, μην αρχίσετε να μου λέτε για μεγαλοεργολάβους κλπ τέτοια. Αύριο που ο κάδος θα γεμίσει, όχι μετά από χρόνια!
  • Αρκούν οι αντιμνημονιακές περγαμηνές για να ενταχθούν περιοχές στο σχέδιο πόλης; 
  • Αρκούν οι αντιμνημονιακές περγαμηνές να λύσουν το μεγάλο πρόβλημα της αποχέτευσης; (Αλήθεια θα πείτε στους δημότες ότι η απόψή σας για την αποχέτευση είναι να πάμε στη Ραφήνα σε ένα ΚΕΛ που βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν, όταν ακόμα και η Ραφήνα ζητά να πάει στην Ψυττάλεια;
Λυπάμαι που θα σας το πω έτσι ωμά σύντροφοι, αλλά ο Δήμος δεν διοικείται με ψηφίσματα. Και 3,5 χρόνια τώρα δεν κάνετε τίποτε άλλο από το να προτείνετε ψηφίσματα.

Οι αντιμνημονιακές περγαμηνές είναι καλές και μπράβο σας, αλλά δεν αρκούν για να διοικηθεί ο Δήμος Παλλήνης, δεν αρκούν για να πάει ένα ακόμη βήμα πιο μπροστά αυτή η πόλη.

Ο Δήμος Παλλήνης χρειάζεται ανθρώπους με άποψη για την πόλη, με αυτοδιοικητική εμπειρία, ανθρώπους με όραμα, ανθρώπους που αν μη τι άλλο ξέρουν που είναι η "Δέση" και το "Βακαλόπουλο", ανθρώπους που στο πρόσφατο παρελθόν με το έργο τους, έχουν αποδείξει ότι μπορούν.

Χρειάζεται ανθρώπους που λένε λίγα και κάνουν πολλά.