Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Η έλλειψη προτάσεων και οράματος οδηγούν στη στείρα κριτική (άρθρο μου στη Φωνή του Γέρακα)

Κάθε προεκλογική περίοδος έχει τα εύκολα της και τα δύσκολα της. Έτσι συμβαίνει χρόνια τώρα. Συνήθως τα εύκολα είναι στην πλευρά των αντιπολιτευόμενων. Χωρίς φειδώ υποσχέσεις, υιοθέτηση κάθε αιτήματος, λογικού ή παράλογου, και αμετροεπή επίρριψη ευθυνών για το κάθε τι, στη Δημοτική Αρχή.

Η πόλη μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Συνεχής κατηγορίες προς τη Δημοτική Αρχή, για κάθε τι που συμβαίνει στην πόλη, άσχετα με το αν είναι στις αρμοδιότητές της ή όχι. Αμφισβήτηση στα πάντα, προκειμένου να δοθεί η εικόνα ότι αυτή η Δημοτική αρχή δεν έχει κάνει τίποτα στα 3,5 χρόνια που διοικεί την πόλη. Ναι αυτό είναι το εύκολο. Να είσαι πίσω από ένα πληκτρολόγιο και να γράφεις για πράγματα που ποτέ δεν ασχολήθηκες μαζί τους κατηγορώντας κάποιον άλλο που ασχολήθηκε ότι δεν το έκανε καλά. Είναι σα να λες στο έτερον ήμισυ ότι δεν σιδερώνει καλά, χωρίς εσύ να έχεις πιάσει ποτέ σίδερο στη ζωή σου. Τόσο απλά! 

Δεν είναι η πρόθεσή μου στο κείμενο αυτό να αρχίσω να σας απαριθμώ το τι έχει γίνει. Άλλωστε η όποια εφημερίδα έχει πολύ περιορισμένο χώρο για να περιγράψει το έργο που έχει συντελεστεί τα 3,5 αυτά χρόνια.

Διαπιστώσεις κάνω, και διαπιστώνω...
  • ότι χρησιμοποιείται ένας απαρχαιωμένος πολιτικός λόγος, όταν υπάρχει τέτοιος, γιατί τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει καν πολιτικός λόγος. 
  • την αυστηρή προσήλωση στη κριτική των έργων του αντιπάλου και την παντελή απουσία οράματος. 
  • τη μη πρόταση
  • φωνές υποψηφίων ανεξέλεγκτες από τους Συνδυασμούς κάτι που είναι φυσιολογικό μόνο όταν ο συνδυασμός έχει συγκροτηθεί στη βάση αριθμητικής προσέγγισης από ετερόκλητες προσωπικότητες που καλούνται να συμπορευτούν σε κάτι που δεν ξέρουν τι είναι. 
Λυπάμαι αγαπητοί συνάδελφοι, αλλά αυτά δεν δίνουν εκλογές.

Οι εποχές που έφτανε να καθυβρίσεις τον αντίπαλό σου για να κερδίσεις εσύ, έχουν περάσει πια. Οι ψηφοφόροι περιμένουν ν' ακούσουν προτάσεις, θέσεις, όραμα για να αποφασίσουν. Οι παλαιάς κοπής πολιτικοί που τάζουν τα πάντα και υιοθετούν τα πάντα έχουν ξεπεραστεί, θέλω να πιστεύω οριστικά.

Δυστυχώς για 'σας έχετε απέναντί σας μια Δημοτική Αρχή με τεράστιο έργο. Και μόνο για να το κριτικάρει κανείς στο σύνολό του δεν φτάνουν οι μέρες μέχρι τις Δημοτικές. Επίσης έχετε απέναντί σας μια Δημοτική Αρχή με πρόταση και όραμα για το μέλλον που ξέρει να λέει και όχι όταν είναι προς το καλό της πόλης. Βιαστείτε λοιπόν να διαμορφώσετε τη δική σας πρόταση και αφήστε την κριτική στους ψηφοφόρους.