Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

"Η Φάρμα του Διαδικτύου" - Μια θεατρική παράσταση που πρέπει να δουν όλα τα παιδιά

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Γέρακα σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση "Η Φάρμα του Διαδικτύου", το Σάββατο, 8/3/2014 στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα, Κλειτάρχου & Αριστείδου.

Μία θεατρική παράσταση για το πώς μπορούν τα παιδιά να χρησιμοποιούν σωστά το διαδίκτυο.
  • Θα θέλατε τα παιδιά σας να είναι προσεχτικά στο διαδίκτυο; 
  • Να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα και να σέβονται την ιδιωτική ζωή τρίτων; 
  • Να ξέρουν πώς θα αντιμετωπίσουν περιστατικά παρενόχλησης ή γελοιοποίησης;
Η παράσταση «Η φάρμα του διαδικτύου», έχοντας τη στήριξη του «Ελληνικού κέντρου ασφαλούς διαδικτύου» και της Google έχει στόχο να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν από μικρά τις δεξιότητες εκείνες που θα τα ενδυναμώσουν, ώστε να πλοηγούνται στους εικονικούς κόσμους με κριτική σκέψη. Οι ήρωες είναι δυο παιδιά, ο Νικόλας και η Νίκη, που ζουν μαζί με τους γονείς τους στη φάρμα, όπου μεγαλώνουν δίπλα στα αγαπημένα τους ζώα. Όλοι μαζί σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, δασκάλους και γονείς και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το κείμενο της παράστασης βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Βερόνικας Σαμαρά – Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου & Επικεφαλής της Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr και του Γεωργίου Κορμά – Υπεύθυνο Γραμμής Βοηθείας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ» του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου / Επιστημονικός Συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στη Σοφία Τσινάρη.

Στην ξεχωριστή αυτή παράσταση, γεμάτη από υπέροχες φιγούρες, χρώματα και μουσική, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Θάνος Αλεξίου, Άννα Πορφύρη και Μικαέλα Ζούστη.

ΕΙΣΟΔΟΣ: 4€