Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ταξίδι στην Μυτιλήνη από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 21:00 στο Οινοποιείο Πέτρου (Γενική Είσοδος 3 ευρώ) στην προβολή της ταινίας "Ταξίδι στην Μυτιλήνη".

Ο Κώστας, μετά από είκοσι χρόνια παραμονής του στο Παρίσι αποφασίζει να επιστρέψει στην πατρίδα του τη Μυτιλήνη. Είχε προηγηθεί το τηλεφώνημα από έναν συμβολαιογράφο του νησιού που τον πληροφορούσε πως κληρονόμησε το οικογενειακό σπίτι. Από την Μυτιλήνη είχε φύγει στα δεκαοχτώ του για σπουδές κινηματογράφου και έκτοτε δεν ξαναγύρισε, καθώς ένα βαρύ οικογενειακό ιστορικό τον κρατούσε μακριά. Επιστρέφοντας συναντάει όσους έχουν απομείνει από τους συγγενείς του ενώ ξαναθυμάται αυτούς που έχουν φύγει καθώς και την εποχή που συνέβησαν τα δραματικά γεγονότα στην οικογένειά του. Η σχέση του με την Ελένη, μια νέα γυναίκα που εργάζεται στο γηροκομείο Μυτιλήνης, του ανοίγει νέους δρόμους για την ζωή του και την τέχνη του ενώ όλα αυτά τον κάνουν να ξαναγαπήσει τον τόπο του.

Ελληνική ταινία που βγήκε το 2010 και διαρκεί 105 λεπτά.
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Λάκης Παπαστάθης έχει αρκετές ταινίες στο ενεργητικό του οι οποίες του έχουν δώσει πολλά βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης καθώς και μία υποψηφιότητα για την Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ του Βερολίνου με την ταινία “Θεόφιλος”.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Λάκης Παπαστάθης
Σενάριο : Λάκης Παπαστάθης
Πρωταγωνιστές : Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Δημήτρης Καταλειφός, Μαρία Ζορμπά, Υβόννη Μαλτέζου



Για να δείτε το πρόγραμμα των προβολών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου μπείτε εδώ.