Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

"Το Μυστικό στα Μάτια της" από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης σας προσκαλεί την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 21:00 (Γενική Είσοδος 3€) στην προβολή της ταινίας "Το Μυστικό στα Μάτια της" (El Secreto de sus Ojos)

Μπουένος Άιρες, Ιούνιος 1974: Ο Μπενχαμίν Εσπόζιτο αναλαμβάνει τη διαλεύκανση της βάναυσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Ο σύζυγός της είναι συγκλονισμένος και πιέζει τον Εσπόζιτο να του ορκιστεί ότι θα βρει τον δράστη και θα τον οδηγήσει στη δικαιοσύνη.

 Ο Μπενχαμίν στηρίζεται στη βοήθεια της νεαρής γοητευτικής προϊσταμένης του, Ιρένε, και του συναδέλφου και φίλου του, Πάμπλο. Οι τρεις τους καταφέρνουν και συλλαμβάνουν τον ύποπτο Ισίντορο Γκόμεζ και τον οδηγούν στην ανάκριση. Οι διασυνδέσεις, όμως, του Γκόμεζ με το παρακράτος των μυστικών υπηρεσιών στέκονται εμπόδιο στο έργο τους κι αναγκάζονται να αρχειοθετήσουν την υπόθεση. 25 χρόνια αργότερα, ο Εσπόζιτο επιστρέφει στο Μπουένος Άιρες, συναντά την Ιρένε και της ζητά τη βοήθειά της προκειμένου να γράψει ένα βιβλίο για την υπόθεση που ακόμα τον στοιχειώνει.

Η ταινία είναι Αργεντίνικη και Ισπανική, βγήκε το 2009 και διαρκεί 129 λεπτά.
Έχει κερδίσει πολλά βραβεία, κυρίως στην Λατινική Αμερική και την Ισπανία, ενώ πήρε και το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 2010 και έγινε η δεύτερη Αργεντίνικη ταινία που πήρε Όσκαρ. Ο σκηνοθέτης της ταινίας Juan José Campanella έχει προταθεί ξανά για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, το 2002 με την ταινία "Ο Γιος της Νύφης". Τέλος, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες στην Αργεντινή.



Συντελεστές
Σκηνοθεσία : Juan José Campanella
Σενάριο : Juan José Campanella, Eduardo Sacheri
Πρωταγωνιστές : Soledad Villamil, Ricardo Darín, Pablo Rago, Carla Quevedo