Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Οφειλές του πρώην Δήμου Γέρακα από εντάξεις μόνο στη φαντασία κάποιων υπάρχουν

Με αφορμή ερώτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Τεχνικό Πρόγραμμα, ο Δήμαρχος Παλλήνης απάντησε σχετικά με τις υποτιθέμενες οφειλές του πρώην Δήμου Γέρακα από τις εντάξεις στο σχέδιο.

Είναι καιρός τώρα που αρκετοί παίζουν με αυτές τις δήθεν οφειλές, ανεβάζοντας τες μάλιστα κάποιες φορές σε δυσθεώρητα ύψη. Δεν πρόκειται παρά για έναν εικονικό αντιπερισπασμό απέναντι στις οφειλές προς τη REDS οι οποίες κρατούν δεσμευμένα 4 εκ ευρώ εκ των διαθεσίμων του Δήμου.
Είναι άλλο μια μελλοντική εκκρεμότητα που μπορεί να τακτοποιηθεί και με γη και άλλο η δέσμευση χρημάτων με απόφαση δικαστηρίου.

Τα περί οφειλών του πρώην Δήμου Γέρακα θα τα ακούτε όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές, όλο και περισσότερο. Μάλιστα αξίζει να σας πω πως στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ο Δήμαρχος δέχτηκε την ερώτηση κατά τη συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος και σε αυτήν απαντάει παρακάτω (η ερώτηση δεν έγινε κακοπροαίρετα και με υπονοούμενα). Στη συνέχεια σύμβουλος που δεν ήταν όταν έγινε η ερώτηση και δεν είχε ακούσει την απάντηση, εξαπέλυσε επίθεση με πληθώρα υπονοούμενων για το συγκεκριμένο θέμα.

Τι είπε λοιπόν ο Δήμαρχος Παλλήνης που είναι και η πραγματικότητα σχετικά με τις δήθεν οφειλές του πρώην Δήμου Γέρακα:
  • Ο πρώην Δήμος Γέρακα δεν είχε-έχει καμία δικαστική υποχρέωση προς την "Κεραία" ή προς την "Τράπεζα" Οι υποχρεώσεις του από τις εντάξεις καλύπτονταν από το αποθεματικό του και δεν είναι υποχρεωτικό ότι θα είναι σε χρήμα.
  • Οι εκκρεμότητες αυτές σε καμιά περίπτωση δεν είναι της τάξεως αυτών που γράφουν. Δεν φτάνουν ούτε το ένα δέκατο των γραφομένων
Δείτε όμως τον ίδιο το Δήμαρχο