Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Πρόστιμα σε τρείς εκ των πέντε επικεφαλής συνδυασμών του Δήμου Παλλήνης

Πρόστιμα επεβλήθησαν στους επικεφαλής τριών από τους πέντε συνδυασμούς που συμμετείχαν στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 στο Δήμο Παλλήνης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προεκλογικών εσόδων-εξόδων.
  • Στον επικεφαλής του συνδυασμού "ΔΗΜΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ - ΠΟΛΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ", Σπύρο Κωνσταντά, επιβλήθηκε πρόστιμο 12.000 €
  • Στον επικεφαλής του συνδυασμού "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ", Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, επιβλήθηκε πρόστιμο 3.600 €
  • Στον επικεφαλής του συνδυασμού "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ", Γεώργιο Μπουλμπασάκο, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.150 €. 
Δεν σημείωσαν παραβάσεις οι Ζούτσος Αθανάσιος και Γαβράς Νικόλαος.

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, τα προβλεπόμενα πρόστιμα αν και μεγαλύτερα, περιορίστηκαν λόγω της "πρώτης εφαρμογής του Νόμου". 

Δεν επιχαίρω για τα πρόστιμα, σημειώνω όμως πως όταν διεκδικείς να διαχειριστείς τα χρήματα του Δήμου οφείλεις να είσαι πιο προσεκτικός και πιο τυπικός στις έναντι του Νόμου υποχρεώσεις σου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα αποφαντικά των αποφάσεων αλλά και ολόκληρη την απόφαση.

ΔΗΜΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ - ΠΟΛΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ - Σπύρος Κωνσταντάς

Από τα στοιχεία που προσκόμισε ο εν λόγω συνδυασμός προέκυψε ότι δεν αναγράφεται η πηγή των εσόδων του Συνδυασμού στο βιβλίο εσόδων –δαπανών. Επίσης ο συνδυασμός δεν προσκόμισε στην Επιτροπή αναλυτική και Συγκεντρωτική κατάσταση εσόδων δαπανών ούτε την αναλυτική κίνηση του Ειδικού Τραπεζικού λογαριασμού, παραβάσεις τις οποίες αποδέχθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού.

O εν λόγω συνδυασμός δεν προσκόμισε εντός τριάντα ημερών αντίγραφο του βιβλίου που τήρησε όπως και τα λοιπά στοιχεία παράβαση την οποία αποδέχθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού.

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία του εν λόγω συνδυασμού, τα οποία προσκόμισε στην επιτροπή για έλεγχο, δεν αναρτήθηκαν στην Κεντρική Βάση Δεδομένων ούτε τα έσοδα ούτε τα έξοδα, του συνδυασμού γεγονός το οποίο δεν αρνήθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού κατά την ακρόασή του που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2011.

Συνεπώς για την παράβαση της μη ανάρτησης του ποσού των εσόδων πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, τα οποία ανήλθαν στο ποσό των 12.000 Ευρώ.

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία του εν λόγω συνδυασμού, τα οποία προσκόμισε στην επιτροπή για έλεγχο, δεν αναρτήθηκαν στην Κεντρική Βάση Δεδομένων ούτε τα έσοδα ούτε τα έξοδα, του συνδυασμού γεγονός το οποίο δεν αρνήθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού κατά την ακρόασή του που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2011.

Συνεπώς για την παράβαση της μη ανάρτησης του ποσού των εσόδων πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, τα οποία ανήλθαν στο ποσό των 12.000 Ευρώ.

Για την παράβαση όμως της μη ανάρτησης των εξόδων δεν προβλέπεται επιβολή ποινής, αφού η επιβολή του προστίμου της διάταξης που αναφέρθηκε, αναφέρεται μόνον σε ανακρίβεια των εσόδων που αναρτώνται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων.

Η Επιτροπή όμως κρίνει περαιτέρω ότι για όλες τις παραπάνω παραβάσεις, ενόψει και της πρώτης εφαρμογής του νόμου αυτού, δεν μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο μεγαλύτερο από τα έσοδα του συνδυασμού, τα οποία ανήλθαν στο ποσό των 12.000 ευρώ.

Για τους λόγους αυτούς
Επιβάλλει στο Σπυρίδωνα Κωνσταντά, Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΔΗΜΟΣ ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΟΛΗ ΜΕ ΟΡΑΜΑ» του Δήμου Παλλήνης, πρόστιμο δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ.


Δείτε ολόκληρη τη σχετική απόφαση


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ - Θεόδωρος Γκοτσόπουλος

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία του εν λόγω συνδυασμού, τα οποία προσκόμισε στην επιτροπή για έλεγχο, ολόκληρο το ποσό των εσόδων που ανέρχεται σε 3.600 Ευρώ, δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, γεγονός το οποίο δεν αρνήθηκε και ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος κατά την ακρόασή του που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2011. Συνεπώς για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των 3600.

Από τα ίδια επίσης στοιχεία προκύπτει ότι ο εν λόγω συνδυασμός, στην Κεντρική Βάση Δεδομένων δεν είχε αναρτήσει ούτε τα έξοδα του συνδυασμού, για την οποία παράβαση όμως, δεν μπορεί να επιβληθεί ιδιαίτερο πρόστιμο, γιατί η επιβολή του προστίμου της διάταξης που αναφέρθηκε, αναφέρεται μόνον σε ανακρίβεια των εσόδων που αναρτώνται στην Κεντρική Βάση Δεδομένων.

Από τα στοιχεία που προσκόμισε ο εν λόγω συνδυασμός προέκυψε ότι μέρος των εσόδων και των δαπανών δε διακινήθηκαν μέσω του ειδικού τραπεζικού λογαριασμού του συνδυασμού, όπως άλλωστε δέχεται και ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος, κατά παράβαση των παραπάνω διατάξεων, για την οποία παράβαση πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο.

O εν λόγω συνδυασμός προσκόμισε στην Επιτροπή το βιβλίο εσόδων και εξόδων και τα υπόλοιπα στοιχεία που τήρησε μετά πάροδο των 30 ημερών που προβλέπεται από την παραπάνω διάταξη και αφού έλαβε κλήση για το λόγο αυτό από την Επιτροπή. Συνεπώς υπέπεσε και στην παράβαση που προβλέπεται από τη διάταξη που προαναφέρθηκε.

Η Επιτροπή όμως κρίνει, κατά πλειοψηφία, ενόψει και της πρώτης εφαρμογής του νόμου αυτού, ότι σε βάρος του εν λόγω συνδυασμού το πρόστιμο που πρέπει να επιβληθεί για όλες αυτές τις παραβάσεις πρέπει να περιορισθεί στο ποσό των 3.600 ευρώ.

Για τους λόγους αυτούς

Επιβάλλει στο Θεόδωρο Γκοτσόπουλο, Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΛΗΝΗ» του Δήμου Παλλήνης, πρόστιμο τριών χιλιάδων εξακοσίων (3.600) Ευρώ.

Δείτε ολόκληρη τη σχετική απόφαση

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ - Γιώργος Μπουλμπασάκος

Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία του εν λόγω συνδυασμού, τα οποία προσκόμισε στην επιτροπή για έλεγχο, ολόκληρο το ποσό των εσόδων 1.150 Ευρώ δεν αναρτήθηκε στην Κεντρική Βάση Δεδομένων, γεγονός το οποίο δεν αρνήθηκε και ο Οικονομικός Διαχειριστής του συνδυασμού κατά την ακρόασή του που έγινε στις 2 Νοεμβρίου 2011. Συνεπώς για την παράβαση αυτή πρέπει να επιβληθεί στον Επικεφαλής του συνδυασμού πρόστιμο ισόποσο με το μη αναρτηθέν ποσό των εσόδων, ήτοι 1.150 Ευρώ.

O εν λόγω συνδυασμός προσκόμισε στην Επιτροπή το βιβλίο εσόδων και εξόδων και τα υπόλοιπα στοιχεία που τήρησε μετά την πάροδο των 30 ημερών που προβλέπεται από την παραπάνω διάταξη. Συνεπώς υπέπεσε και στην παράβαση που προβλέπεται από τη διάταξη που προαναφέρθηκε.

Η Επιτροπή όμως κρίνει, κατά πλειοψηφία, ότι και για τις δυο αυτές παραβάσεις δεν μπορεί να του επιβληθεί πρόστιμο μεγαλύτερο από τις πραγματικές του δαπάνες, οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 1.150 Ευρώ.

Για τους λόγους αυτούς

Επιβάλλει στο Γεώργιο Μπουλμπασάκο, Επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» του Δήμου Παλλήνης, πρόστιμο χιλίων εκατόν πενήντα (1.150) Ευρώ.


Δείτε ολόκληρη τη σχετική απόφαση