Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Εκπαίδευση πολιτών του Δήμου Παλλήνης στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων έγινε το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 η «Ανοιχτή εκπαίδευση των δημοτών για βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και βασική υποστήριξη της ζωής και αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά» .

Η εκπαίδευση των πολιτών εστιάσθηκε στη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά, με εξάσκηση των εκπαιδευομένων σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος και σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων.

Περίπου δέκα εθελοντές εξειδικευμένοι επιστήμονες - διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ συμμετείχαν στην εκδήλωση, παρέχοντας εκπαίδευση τόσο σε συλλογικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.

Στην εν λόγω εκπαίδευση παρέστη και ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ.Αθανάσιος Ζούτσος, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τα μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων ΕΔΟΚ, μίλησε για το σκοπό και τη σπουδαιότητα του προγράμματος, την απαραίτητη εκπαίδευση όλων μας στη βασική υποστήριξη στη ζωή σε ενήλικες και παιδιά και τη δημιουργία ερεθισμάτων για αναζήτηση πληροφοριών σε θέματα διάσωσης της ζωής.