Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Ημερίδα με θέμα το ρόλο της διατροφής στην πρόληψη και θεραπεία των ασθενειών

Το Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Παλλήνης λαμβάνει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ημερίδα με θέμα:

«Ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας σε θέματα διατροφής και υγιεινού τρόπου ζωής των νοσούντων με εκφυλιστικές παθήσεις»

Η ημερίδα αποτελεί την αρχή ενός κύκλου εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών για τον προστατευτικό και θεραπευτικό ρόλο της διατροφής στην προάσπιση της υγείας των πασχόντων με εκφυλιστικές παθήσεις (χοληστερίνη, διαβήτης τύπου 2 και παχυσαρκεία). Θα δοθεί έμφαση στην διατροφική εκπαίδευση αλλά και στις μεθόδους αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα (Κλειτάρχου & Αριστείδου, 153 44, Γέρακας) το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ.

Η ημερίδα περιλαμβάνει:
  • ενημέρωση των δημοτών, προσφέροντας σε 90 πάσχοντες δημότες (ηλικίας 25-65+ετών) την δυνατότητα της δωρεάν διατροφικής υποστήριξης και παρακολούθησης με παράλληλη συμβουλευτική παρέμβαση και εκπαίδευση διάρκειας έξι μηνών, ανάλογα με το είδος του προβλήματός τους.
  • ενημέρωση των επαγγελματιών Υγείας του Δήμου, σχετικά με το ρόλο της διατροφής στην προάσπιση της υγείας και της ευεξίας των πασχόντων, καθώς επίσης και με την διατροφική εκπαίδευση ως μέσο αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς στα άτομα με εκφυλιστικά νοσήματα.
Η διεξαγωγή της θα γίνει στα πλαίσια της εβδομάδας παχυσαρκίας, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (Ε.Ι.Ε.Π) και το τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και εκπροσωπείται από την Κλινική Διαιτολόγο - Διατροφολόγο κ. Αδαμοπούλου Χριστίνα, ως υπεύθυνη υλοποίησης αυτής της δράσης.

Οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην επισυναπτόμενη φόρμα και να αποσταλεί με e-mail στην διεύθυνση: info@globalevents.gr ή athens@globalevents.gr press@palini.gr ή στο fax: 2310 247746 το συντομότερο δυνατόν.