Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

CINE ΓΕΡΑΚΑ - Πέμπτη 19 έως Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2 & ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ

ΣΤΡΟΥΜΦΑΚΙΑ 2
THE SMURFS 2
Σκηνοθεσία: Ράγια Γκόσνελ.
Πρωταγωνιστούν: Νιλ Πάτρικ Χάρις, Χανκ Αζάρια, Μπρένταν Γκλίζον.
Διάρκεια: 105 λεπτά
Ώρα έναρξης: 19.30 (Μια προβολή) (Μεταγλωττισμένη)

Ο πανούργος Δρακουμέλ δημιουργεί τα Πειραχτήρια, μια σκανταλιάρικη και χοντροκομμένη εκδοχή των Στρουμφ. Πολύ σύντομα όμως ανακαλύπτει ότι μόνο ένα γνήσιο Στρουμφ μπορεί να του δώσει αυτό που θέλει και συγκεκριμένα η Στρουμφίτα που κατέχει το μυστικό ξόρκι για να μετατρέψει τα Πειραχτήρια σε αληθινά Στρουμφ. Έτσι, ο Δρακουμέλ την απαγάγει και την πηγαίνει στο Παρίσι, εκεί που όλοι τον θεωρούν ως τον σπουδαιότερο μάγο του κόσμου. Ο Μπαμπαστρούμφ, ο Σκουντούφλης, ο Γκρινιάρης και ο Μελένιος αφήνουν το Στρουμφοχωριό και ενώνουν τις δυνάμεις τους με τους Πάτρικ και Γκρέις Γουίνσλοου – τους συμμάχους τους από τη Νέα Υόρκη- για να τη φέρουν πίσω. Όμως η Στρουμφίτα, που πάντα πίστευε ότι ήταν διαφορετική από τα άλλα Στρουμφ, αισθάνεται ότι βρήκε τη θέση που της αξίζει ανάμεσα στα Πειραχτήρια και θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια για να πειστεί ότι το Στρουμφοχωριό δεν είναι το ίδιο χωρίς εκείνη.





Τα θρυλικά μπλε πλασματάκια επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη με νέες διασκεδαστικές περιπέτειες χάρη στην εμμονή του σατανικού μάγου Δρακουμέλ που συνεχίζει -ευτυχώς για μας- να τα καταδιώκει.

Για μια ακόμη φορά θα τα απολαύσουμε σε εντυπωσιακό συνδυασμό κινούμενα σχέδια με live action, ενώ η ιστορία της νέας ταινίας θα μας ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι και τα πιο εντυπωσιακά του αξιοθέατα. Εκεί θα φτάσει ο Μπαμπαστρούμφ με τον Σκουντούφλη, τον Γκρινιάρη και τον Μελένιο προς αναζήτηση της Ωραίας Στρουμφίτας. Εκτός όμως από τον Δρακουμέλ, η αποφασισμένη παρέα των Στρουμφ θα έρθει αντιμέτωπη με το νέο δημιούργημα του Δρακουμέλ, τα άτακτα Πειραχτήρια.

ΘΛΙΜΜΕΝΗ ΤΖΑΣΜΙΝ
BLUE JASMIN
Σκηνοθεσία: Γούντι Άλεν.
Πρωταγωνιστούν: Κέιτ Μπλάνσετ, Σάλι Χόκινς, Άλεκ Μπάλντουιν, Πίτερ Σάρσγκααρντ.
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ώρα έναρξης: 21.20 & 23.10 (Δυο προβολές)

Η Τζασμίν είναι μια αλκοολική, παραληρηματική, πληθωρική, πανέμορφη, γυναίκα. Συχνά μπερδεύει το άθλιο, απελπιστικό σήμερα με το λαμπρό, πλούσιο, ονειρικό παρελθόν. Πετάει στο Σαν Φραντσίσκο προκειμένου να βρει προσωρινό καταφύγιο στο ταπεινό σπιτικό της ετεροθαλούς αδελφής της Τζίντζερ, που ζει ερωτευμένη με ένα σαματατζή λατίνο γκαραζιέρη! Οι δυο τους, αδιάφοροι για το όψιμο συμφεροντολογικό ενδιαφέρον της Τζασμίν θα προσπαθήσουν να την βοηθήσουν να σταθεί στα πόδια της. Αλλά εκείνη με ιδιαίτερη αχαριστία, μεμψιμοιρώντας, δεν θα πάψει λεπτό να τους θυμίζει την αβυσαλέα ποιοτική διαφορά ανάμεσά τους. Από την πρώτη στιγμή θα προσπαθήσει να βρει απασχόληση που θα την βοηθήσει να ξεχάσει το παρελθόν. Τον απατεώνα άντρα της Χαλ, που χαλιόταν σε δεκάδες ξένες αγκαλιές και έδωσε τέλος στη ζωή του στη φυλακή. Τον γιο της που έφυγε αηδιασμένος από την συμπεριφορά των γονιών του. Τον πρώην σύζυγο της Τζίντζερ που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τις καταστροφικές επενδυτικές συμβουλές του Χαλ. Τώρα, μαθαίνοντας να ζει από την αρχή, πιάνει δουλειά σε ένα οδοντιατρείο ενώ ξεκινά μαθήματα design με κομπιούτερ. Μια γνωριμία με ένα διπλωμάτη, θα αναπτερώσει τις ελπίδες της για μια επανάκαμψη στην παλιά της αριστοκρατική ζωή με ταξίδια, πάρτι, shopping. Αλλά όταν η ζωή πάρει την κάτω βόλτα κανείς δεν ξέρει πότε θα πιάσει πάτο.



Εκείνο που πέτυχε ο Γούντι Αλεν είναι -πέρα από το σφιχτοδεμένο σενάριο, με πλούσιους χαρακτήρες και ωραίους, συχνά διανθισμένους με χιούμορ, διαλόγους- να δώσει, πέρα από το προσωπικό, αγχωτικό δράμα της ηρωίδας του, και μια εικόνα της κοινωνικής κατάστασης στη σημερινή Αμερική και όχι μόνο. Ο μεγαλοκαρχαρίας επιχειρηματίας σύζυγος, που ερμηνεύει με ξεχωριστό νεύρο ο Αλεκ Μπόλντουιν, είναι πρόσωπο αναγνωρίσιμο (θα μπορούσε να είναι ένας αντίστοιχος Ελληνας αετονύχης της λίστας Λαγκάρντ), που ξέρει να ελίσσεται σε μια καπιταλιστική κοινωνία όπως αυτή της Αμερικής. Ο Αλεν έφτιαξε αναμφισβήτητα μιαν από τις καλύτερες ταινίες του της τελευταίας δεκαετίας. Τόσο με το σενάριο και τη σκηνοθεσία του -με εξαιρετικά, ασταμάτητα φλας μπακ, με ένα διαρκές πήγαιν'- έλα στο παρελθόν και το παρόν- όσο και με την καθοδήγηση των ηθοποιών του. Ιδιαίτερα της Κέιτ Μπλάνσετ, που με δύναμη και εσωτερικότητα δίνει μια συγκλονιστική ερμηνεία, ανάμεσα στις καλύτερες που έχει πετύχει από τις πρωταγωνίστριές του ο Αλεν, ερμηνεία που σίγουρα θα είναι στις φετινές υποψήφιες για Οσκαρ.