Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ζούτσος προς Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΛΤΑ: Αν δεν μπορείτε δηλώστε το και...

Όλοι είμαστε μάρτυρες της παντελούς έλλειψης διακίνησης αλληλογραφίας από τα ΕΛΤΑ. Τα παράπονα που φτάνουν στο Δήμο είναι πολλά και καθημερινά.

Ήταν ένα από τα θέματα που ετέθη από τους κατοίκους και στις δημόσιες διαβουλεύσεις του Δημάρχου που μόλις πρόσφατα ολοκληρώθηκαν. 

Έτσι λοιπόν μετά την διαπιστωμένη αδυναμία των ΕΛΤΑ, ο Δήμαρχος Παλλήνης δημόσια αναφερόμενος στον Διευθύνοντα Σύμβουλο των ΕΛΤΑ κ. Μελαχροινό λέει: 

«εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του για το πλέον απλό, τη διανομή της αλληλογραφίας, αν δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αξιόπιστα και με ασφάλεια την μεταφορά των επιστολών- γραμμάτων- λογαριασμών και παντός είδους διακινήσιμων εγγράφων, να το δηλώσει, να μην παραλαμβάνει αλληλογραφία και να μην εισπράττει το ταχυδρομικό τέλος»

Δείτε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Παλλήνης: 

Ευθεία καταγγελία κατά του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου των Ελληνικών Ταχυδρομείων(ΕΛΤΑ) κ. Κώστα Μελαχροινού, κάνει ο Δήμαρχος Παλλήνης, Αθανάσιος Ζούτσος, για τους χειρισμούς του που είχαν ως αποτέλεσμα την παντελή αδυναμία διανομής αλληλογραφίας και που προκάλεσαν τρικοσμικές εικόνες στο Κέντρο Διανομής Αλληλογραφίας των ΕΛΤΑ στα Γλυκά Νερά, με τους πολίτες να συνωστίζονται στην ουρά για να βρουν την αλληλογραφίας τους, υπό την παρουσία της Αστυνομίας.

Ο κ.Ζούτσος καταγγέλλει ως προσωπικά υπεύθυνο για την κατάσταση τον κ.Μελαχροινό, γιατί δεν μερίμνησε όχι μόνο για την ομαλή λειτουργία του Οργανισμού που εποπτεύει και την εξυπηρέτηση των πολιτών – πελατών των ΕΛΤΑ (αποστολέων ή παραληπτών), αλλά και για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και του απορρήτου της αλληλογραφίας, τα οποία εκτίθενται στα χέρια οποιουδήποτε επιτελεί χρέη εθελοντή ταχυδρόμου στην ευρύτερη γειτονιά του, αλλά και για την μη κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν από την λήξη των συμβάσεων προσωπικού μέσα στον Ιούλιο 2013.

Επειδή η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί μέσα στον Αύγουστο, ο Δήμαρχος του μεγαλύτερου Δήμου της Ανατολικής Αττικής, Αθανάσιος Ζούτσος, ζητά από τον Πρόεδρο των ΕΛΤΑ: «εάν δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του για το πλέον απλό, τη διανομή της αλληλογραφίας, αν δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αξιόπιστα και με ασφάλεια την μεταφορά των επιστολών- γραμμάτων- λογαριασμών και παντός είδους διακινήσιμων εγγράφων, να το δηλώσει, να μην παραλαμβάνει αλληλογραφία και να μην εισπράττει το ταχυδρομικό τέλος»