Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ζούτσος στο Kontra Channel: Καλλιεργούν την απαξίωση της Αυτοδιοίκησης

Στην εκπομπή "Επί του πιεστηρίου" του Kontra Channel εμφανίστηκε την Τετάρτη 21 Αυγούστου, ο Δήμαρχος Παλλήνης, προσκεκλημένος του δημοσιογράφου κ. Μάκη Κουρή.

Ήταν μια κουβέντα για ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και για τα οποία ο Δήμαρχος Παλλήνης εξέφρασε την άποψή του.

Τα κυριότερα σημεία της τοποθέτησης του Δημάρχου ήταν:

► Η σφιχτή οικονομική διαχείριση σε συνδυασμό με την αποφυγή ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων στον πρώην Δήμο Γέρακα, σε αντίθεση με τον πρώην Δήμο Παλλήνης, δημιούργησε τις προϋποθέσεις ώστε ο σημερινός Δήμος Παλλήνης να βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από άλλους Δήμους.

► Η οικονομική κρίση έχει πλήξει και τους κατοίκους του Δήμου Παλλήνης, ο οποίος έχει αναπτύξει ένα οργανωμένο πλέγμα κοινωνικής στήριξης, με πληθώρα δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, οι οποίες δεν ήταν ένα πυροτέχνημα, αλλά συνεχίζονται με συνέπεια και βελτιώνονται συνεχώς.

► Για την κινητικότητα των υπαλλήλων, είναι απαραίτητο η Κεντρική Διοίκηση να αφήσει του Δήμους να "συνεννοηθούν" μόνοι τους και όχι να "κόβει κεφάλια" εργαζομένων με οριζόντια μέτρα.

► Με στόχο την απαξίωση της Αυτοδιοίκησης, την κατηγορούν για έλλειψη διαφάνειας και διαπλοκή, γενικολογώντας, χωρίς πότε να γίνονται συγκεκριμένοι, χωρίς πότε να ποσοστοποιούν τα όποια ευρήματα. Ούτε έλλειψη διαφάνειας υπάρχει, ούτε διαπλοκή, και δεν μπορεί να κατασκευάζουν εικόνες και στερεότυπα βάζοντας τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι.

► Η συνέχιση της απαξίωσης του θεσμού, που καλλιεργείται, θα απομακρύνει από την Αυτοδιοίκηση ικανούς και άξιους ανθρώπους που και χρειάζονται και θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολύ.


    Εάν θέλετε να δείτε ολόκληρη την εκπομπή κάντε κλικ εδώ.