Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Διακρίσεις για το Νηρέα στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν οι αθλητές του Νηρέα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κατηγοριών παμπαίδων, παγκορασίδων Α'-Β', παίδων και κορασίδων. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους: 8η θέση στα μετάλλια, 8η θέση στην κατηγορία των κοριτσιών και 12η στη γενική βαθμολογία σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Μέσα σε μία δύσκολη χρονιά οι αθλητές απόδειξαν ότι μπορεί να υπάρχει πρόοδος και επιτυχία εάν υπάρχει ψηλή θέληση και σωστή προετοιμασία. Με αυτά τα στοιχεία στο Πανελλήνιο θερινό πρωτάθλημα κολύμβησης πραγματοποίησαν την καλύτερη εμφάνιση του συλλόγου στην ιστορία του.

Η καλή εμφάνιση του Νηρέα ξεκίνησε με τους "μικρούς" παμπαίδες, παγκορασίδων Α'-Β'. Εκεί ξεχώρισε με την πολύ καλή του εμφάνιση ο Ράπτης Πάρης ο οποίος κατέκτησε 3 χρυσά μετάλλια στα 100 και 200 πρόσθιο και 200 μικτή παμπαίδων Β'. Θέση στον τελικό πήραν και η Τσιανάκα Μαίρη η οποία κατετάγη 6η στα 200 ελεύθερο και 7η στα 100 ελεύθερο παγκορασίδων Α'. Ένας άλλος κολυμβητής που κατάφερε να έχει παρουσία σε τελικό αγωνίσματος ήταν ο Διαμαντάκος Δημήτρης ο οποίος πήρε την 5η θέση στα 200 ελεύθερο παμπαίδων Β'. Πολύ καλή εμφάνιση έκαναν και οι υπόλοιποι κολυμβητές Αρβανιτοπούλου Αλεξία, Σαρβανίδη Ειρήνη, Γιαννούλα Σίλια, Μανώλενας Παναγιώτης και Λαγός Ιάσονας.

Αργότερα την σκυτάλη των προσπαθειών πήραν τα μεγαλύτερα παιδιά οι παίδες και οι κορασίδες και από νωρίς έδειξαν ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για κάτι το πολύ καλό πράγμα που επιβεβαιώθηκε και με το παραπάνω στο τέλος των αγώνων.

Ξεχώρισαν με την εμφάνιση τους η Κουτσουβέλη Ελεάννα (ερχόμενη από ένα πολύ καλό αγώνα στους Πανευρωπαικούς εφήβων νεανίδων όπου και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ στα 50μ ύπτιο) κερδίζοντας όλα τα αγωνίσματα του υπτίου κορασίδων (50, 100, 200μ). Η Μπαχταλιά Αναστασία όπου και πήρε την 3η θέση στα 100 και 200 ύπτιο κορασίδων και την 6η στα 50 ύπτιο. Η Βαν Μπάαλ Τέσα η οποία πήρε την 2η θέση στα 200 μικτή κορασίδων και την 6η θέση στα 200 ύπτιο και 400 μικτή κορασίδων. Θέση στον τελικό πήρε και ο Καγκέλης Γιώργος με την 8η θέση στο 400αρι μικτή των παίδων και η Κομνηνού Αναστασία με τη 8η θέση στα 50 ύπτιο κορασίδων .

Στα ομαδικά αγωνίσματα η ομάδα του Γέρακα πήρε την 2η θέση μετά από μία καταπληκτική προσπάθεια που έκανα τα κορίτσια μας στην σκυταλοδρομία των 4Χ100m ελεύθερο κορασίδων την ομάδα αποτελούσαν οι Βαν Μπάαλ Τέσσα , Κομνηνού Σοφία , Κουτσουβέλη Ελεάννα και Κοσμάτου Νάντια.

Την 7η θέση πήρε και η ομάδα των 4X200m ελεύθερο κορασίδων με τις: Κουτσουβέλη Ελλεάννα , Βαν Μπάαλ Τέσσα , Κοσμάτου Nάντια και Κομνηνού Σοφία.

Τέλος την πολύ καλή εμφάνιση συμπλήρωσαν και οι υπόλοιποι κολυμβητές μας Ράπτης Γιώργος , Γαβριλόπουλος Γιώργος , Πυρπύλης Μανόλης και Λαγκώνης Λευτέρης καθώς και η Μουστακάτου Σοφία. Πολύ από αυτούς τους κολυμβητές έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από την συμμετοχή τους σε τελικό αγωνίσματος.