Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ο Δήμαρχος Παλλήνης στο ραδιόφωνο του Alpha και της ΕΡΑ

Στην κρατική ραδιοφωνία ΕΡΑ 103,7 και στον Αlpha 989 μίλησε σήμερα ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Ζούτσος Αθανάσιος σχετικά με το θέμα της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων.

Ο κ.Ζούτσος, αλληλέγγυος στην πράξη από την πρώτη στιγμή του κλεισίματος της ΕΡΤ με τους εργαζόμενούς της, θύμισε ότι είχε υποψιαστεί ότι η κυβέρνηση θα στραφεί κατά των κοινωφελών επιχειρήσεων των Δήμων με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ωστόσο: «ο νους μας δεν πήγαινε στην δημοτική αστυνομία και στους φύλακες».

«Περιμέναμε το χτύπημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά όχι ότι θα χάναμε τη Δημοτική Αστυνομία και τους Σχολικούς Φύλακες, όλοι πολύτιμοι συνεργάτες στην καθημερινότητα της πόλης και την ευταξία της, για την κάλυψη των καθημερνών αναγκών των πολιτών, για τις λαϊκές αγορές, για την καθαριότητα, για το πάρκινγκ, για το γνήσιο της υπογραφής ενός κατάκοιτου δημότη και για 28 συνολικά αρμοδιότητες», δήλωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης, κ.Θανάσης Ζούτσος.

Ο Δήμαρχος μίλησε για τις ανάγκες του μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου της Παλλήνης – των τριών δημοτικών ενοτήτων Ανθούσας, Γέρακα και Παλλήνης - για την πολύτιμη δράση των οκτώ δημοτικών αστυνομικών και των πέντε σχολικών φυλάκων.

Για το τι θα σημάνει η κατάργηση αυτών των θέσεων εργασίας, ο κ.Ζούτσος τόνισε ότι «οι υπηρεσίες του Δήμου οδεύουν σε μειωμένη απόδοση», ενώ καταδίκασε την πρακτική της κυβέρνησης «να αντιμετωπίζει την κοινωνία μόνο ως νούμερα αριθμητικά και με μια υπογραφή να ρίχνουν μια κοινωνία στον καιάδα»

Ο Δήμαρχος Παλλήνης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα έργα που εκτελούνται στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου, ύψους 115 εκατ. Ευρώ που προέρχονται από το ΕΣΠΑ και αφορούν σε έργα όμβριων υδάτων, αποχετεύσεις, οδοποιία, πεζοδρομήσεις, που συνθέτουν το μεγάλο έργο που γίνεται στο Δήμο Παλλήνης.