Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Συνάντηση της Ένωσης Γονέων Παλλήνης με την Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής

Τη Δευτέρα 10/06/2013, στο 1ο Γυμνάσιο Γέρακα, συναντήθηκαν τα διοικητικά συμβούλια της Ε' ΕΛΜΕ Αν. Αττικής και της Ένωσης γονέων Παλλήνης.

Οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ενημέρωσαν τους γονείς για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και ιδιαίτερα για τις επικείμενες υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών και τις ενδεχόμενες απολύσεις λόγω της αύξησης του ωραρίου, και τη συγκρότηση των τμημάτων με δυσμενέστερους για τους μαθητές όρους, μετά τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου.

Ειδικότερα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ενημέρωσε τους γονείς ότι κατά τη συνάντηση που είχαν Δ.Σ. ΕΛΜΕ της Αττικής με τον περιφερειακό Δ/ντή Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης Αττικής, τους έγινε σαφές ότι η περιφέρεια θα παρέμβει με τρόπο, ώστε ο αριθμός των απολυτηρίων που θα «μοιραστεί» στα Γυμνάσια να είναι κατά βάση πολλαπλάσιος του 27 (μαθητές ανά τμήμα), για να μην δημιουργούνται επιπλέον τμήματα εξαιτίας «μικρής» υπέρβασης του αριθμού (δηλ. να μην είναι ο αριθμός 55-56 ή 82-83).

Όσον αφορά τα θέματα των κατευθύνσεων υπήρξε ξεκάθαρη άρνηση του Περιφερειακού να δεσμευτεί αν θα λειτουργήσουν τα τμήματα με βάση την περσινή εγκύκλιο Παπαθεοδώρου, ενώ ξεκαθάρισε πως μόνο σε απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής θα λειτουργήσουν κατευθύνσεις με λιγότερους από 15 μαθητές.

Στις περισσότερες περιπτώσεις έγινε σαφές πως θα μετακινούνται οι μαθητές από Λύκειο σε Λύκειο, για να «γεμίζουν» τμήματα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα δύο Δ.Σ. διαπίστωσαν την ανάγκη κοινής δράσης για την προάσπιση του Δημόσιου σχολείου και της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί παράσταση των δύο Δ.Σ. στο Δ/ντή Δ/θμιας εκπαίδευσης Αν. Αττικής με θέμα το χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς. Συμφωνήθηκε, επίσης, να γίνει προσπάθεια για κοινή σύσκεψη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με τις ενώσεις γονέων της Αν. Αττικής, στο διάστημα 25-30 Ιουνίου , για να σχεδιαστούν κοινές δράσεις ενόψει της νέας χρονιάς.

TA Δ.Σ.