Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Για την έναρξη των εργασιών της Λεωφόρου Κύπρου γράφει ο Δημήτρης Γιαννουσόπουλος

Επί τέλους η επανεκκίνηση του οδικού άξονα που ενώνει τους τρεις δήμους (Παλλήνης, Πικερμίου και Πεντέλης), της Λεωφόρου Κύπρου, είναι γεγονός. 

Έργο βαλτωμένο εδώ και δυόμιση χρόνια, επανεκκίνησε πραγματικά και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα με διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία. 

Θα εξυπηρετεί τρεις δήμους και θα ενώνει τη Βορειοδυτική Αττική με την Ανατολική. Χωρίς την παραμικρή διάθεση υποβάθμισης του έργου της Αττικής οδού, επισημαίνουμε ότι η ολοκληρωμένη λεωφόρος Κύπρου θα γίνει ένας επίσης σημαντικός συνδετήριος άξονας και αυτό οφείλεται στην αποφασιστικότητα και στους έξυπνους χειρισμούς του Δημάρχου.

Επί πλέον, η οριστική συμφωνία επανεκκίνησης του έργου θα υλοποιηθεί χωρίς καμία πρόσθετη εργολαβική αποζημίωση και με υψηλές προδιαγραφές. Βάσει της μελέτης θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα στη μέση. Θα ξεκινάει από τη Λεωφόρο Πεντέλης, η οποία θα ενώνεται με τη Λεωφόρο Ντραφίου και θα συνεχίζει στη λεωφόρο Κύπρου, η οποία θα καταλήγει στη λεωφόρο Μαραθώνος. Είναι κατανοητή, λοιπόν, η αξία και η ανάγκη κατασκευής αυτού του οδικού άξονα.

O Δημήτρης Γιαννουσόπουλος είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης