Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Φτάνουν πια τα ψέμματα... φώναξαν οι μαθητές του 1ου Λυκείου Γέρακα

Την κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά "ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ" παρουσίασε το 1ο Λύκειο Γέρακα στο κλείσιμο της φετινής σχολικής χρονιάς.

Πρόκειται για την γνωστή ελληνική ταινία με το Νίνο Ηλιόπουλο που ως "ψευτοθόδωρος" γίνεται ο ιδιαίτερος βουλευτή και γεμίζει με ψέματα τους ψηφοφόρους.

Οι νεοφώτιστοι "ηθοποιοί" τα κατάφεραν εξαιρετικά στην απόδοση των χαρακτήρων, γεμίζοντας την αίθουσα με γέλια, αλλά και προβληματισμό.

Η κωμωδία ασχολείται με τις πελατειακές σχέσεις των πολιτικών με τους ψηφοφόρους τους, διακωμωδώντας μία από τις πτυχές της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Βουλευτές, ρουσφέτια , υποσχέσεις, ψέματα - η ιστορία επαναλαμβάνεται. Από τη μια οι ψηφοφόροι που θεωρούν λογική την ανταλλαγή ψήφου με ρουσφέτι και από την άλλη ο βουλευτής που υπόσχεται χωρίς αντίκρισμα, για αν μη χάσει την ψήφο τους.
Ποιος θα σώσει τον βουλευτή από τους εξαγριωμένους ψηφοφόρους; Ένας επιτήδειος ψεύτης που θα τον προσλάβει για ιδιαίτερο. Είναι όμως αυτή η σωστή λύση στο πρόβλημά του;



Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης

Δείτε ολόκληρη την παράσταση (6 videos)

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΕΡΕΚΗΣ (βουλευτής, 50 χρόνων): Μήτσιος Κωνσταντίνος
ΤΖΕΝΗ ΦΕΡΕΚΗ (γυναίκα του, 30 χρόνων): Τσιρδήμου Ειρήνη
ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΑΡΛΑΣ (ο ψεύτης): Χριστοδούλου Ελένη
ΒΡΑΣΙΔΑΣ (κλητήρας και μπράβος): Τσιούτρας Μάριος
ΠΙΠΙΤΣΑ (δακτυλογράφος): Βικάτου Ιωάννα
ΖΩΖΩ (οικογενειακή φίλη Φερέκη): Καράμπελα Δέσποινα
ΑΓΗΣ (οικογενειακός φίλος Φερέκη): Καρρά Άννα
ΠΑΤΑΤΙΑΣ (λαϊκός τύπος): Κλήμη Αθηνά
ΠΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑ (χορεύτρια καμπαρέ): Βολάκη Ελένη
ΠΑΝΑΓΗΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ (φίλος της Πίτσας): Κλήμη Αθηνά
ΚΟΥΛΑ (υπηρέτρια): Καρβουνιάρη Χριστίνα
ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ: Αθανασοπούλου Μάγδα
ΕΝΑΣ ΚΥΡΙΟΣ: Στρατήγης Χάρης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λάζου Γεωργία - Παπαχρήστου Κατερίνα
ΣΚΗΝΙΚΑ: Καραγεωργίου Αναστασία, Παρασκευά Αναστασία, Παρασκευά Χριστίνα

Το σχολείο μας -1ο ΓΕΛ ΓΕΡΑΚΑ- κάθε χρόνο πραγματοποιεί περιβαλλοντικά και πολιτιστικά προγράμματα. Μέρος των πολιτιστικών μας προγραμμάτων αποτέλεσε και η παράσταση του Δημ. Ψαθά, "Ζητείται Ψεύτης", που παρουσιάστηκε στο θέατρο του σχολείου στις 26 Ιουνίου 2013.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2012-13, οι μαθητές της θεατρικής μας ομάδας, παρόλες τις αντίξοες συνθήκες και πείσμα των καιρών, με συνέπεια, καλή συνεργασία και πολύ κόπο, προσπάθησαν να δώσουν μια πιο αισιόδοξη προοπτική στη μαθητική κοινότητα και την τοπική κοινωνία του Δήμου Παλλήνης.

Ελπίζουμε ότι με την προσπάθεια τους κατάφεραν να αποδείξουν ότι ο πολιτισμός δε θέλει χρήματα , θέλει καρδιά και μεράκι!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες 
 Λάζου Γεωργία – Παπαχρήστου Κατερίνα