Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Στα πλαίσια της παγκόσμιας δράσης Let's Do It καθαρίστηκε το "Πεδίο Άρεως" στην Παλλήνη

Κάντε κλικ στη φωτογραφία για περισσότερες
Συμμετέχοντας στη δράση Let’s do it Greece ο Δήμος Παλλήνης διοργάνωσε τον καθαρισμό ενός εκ των σημαντικότερων χώρων πρασίνου του Δήμου, το πάρκο «Πεδίον Άρεως» στην Παλλήνη.

Το "Πεδίο Άρεως" είναι από τα ομορφότερα σημεία της πόλης μας, με καταπληκτική θέα την οποία μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.

Μετά την διαμόρφωση του χώρου, αυτός αξιοποιήθηκε ΜΟΝΟΝ από τον τοπικό Σύλλογο (Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Λόφου Παλλήνης) και αυτό έως το 2006. Από το 2006 και μετά ούτε κουβέντα, από κανέναν για το πεδίο του Άρεως και πολύ περισσότερο πλήρης απουσία. Η απουσία αυτή συνεχίστηκε και σήμερα. Όλοι αυτοί που διοικούσαν τόσα χρόνια, που ποτέ δεν έκαναν κάτι για το πεδίο του Άρεως και που κατηγορούν τη σημερινή δημοτική αρχή για τη δική τους ανεπάρκεια, έλλειπαν και σήμερα.

Σήμερα στο πεδίο του Άρεως το σημαντικό δεν ήταν ο καθαρισμός. Αυτός θα μπορούσε εύκολα να γίνει από το προσωπικό του Δήμου στα πλαίσια της καθημερινότητας. Τα σημαντικά ήταν δύο.

Το πρώτο ο συμβολισμός από την πλευρά του Δήμου. Ο συμβολισμός ότι το πεδίο του Άρεως είναι ένα σημαντικό σημείο της πόλης που δεν θα αφεθεί στην τύχη του χρόνου. Το σημερινό ήταν η αρχή.

Το δεύτερο που προέκυψε σήμερα από μόνο του και που κατά τη γνώμη μου είναι σημαντικότερο, είναι ότι ο κορμός των εθελοντών ήταν αφενός από τον οικοδεσπότη σύλλογο του Λόφου, αλλά αφετέρου από τους δύο ιστορικότερους συλλόγους της πόλης. Τον "Παλληνέα" και την "Πηγή". Οι διοικήσεις αυτών των δύο συλλόγων που κατά τεκμήριο εκφράζουν τους παλαιότερους κατοίκους Γέρακα και Παλλήνης ήταν εκεί ΜΑΖΙ, καθαρίζοντας ένα χώρο όχι της Παλλήνης, αλλά ένα χώρο της νέας μας πόλης. Αυτοί οι δύο ιστορικοί σύλλογοι δείχνουν το δρόμο. Μακριά από τοπικισμούς, μακριά από τοπικιστικές σκοπιμότητες ο δρόμος είναι ένας: ΜΙΑ ΠΟΛΗ!