Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Έντονη αντίδραση Ζούτσου στην επικείμενη υφαρπαγή πόρων

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν μεγάλοι Δήμοι της χώρας που παρουσιάζουν μείωση πληθυσμού μετά την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων της απογραφής του 2011, το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε τροπολογία στην οποία προβλέπεται η κατανομή των ΚΑΠ (τα χρήματα προς τους Δήμους) να γίνει με βάση την απογραφή του 2001.

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι Δήμοι όπως ο δικός μας αλλά και πολλοί άλλοι στην Ανατολική Αττική θα πάρουν χρήματα με βάση τους κατοίκους που είχαν το 2001, ενώ ο πληθυσμός του οποίου τις ανάγκες καλούνται να εξυπηρετήσουν είναι και καταγεγραμμένα πια διπλάσιος. Ο παραλογισμός, η αναξιοκρατία, η κατάλυση κάθε έννοιας δικαίου σε όλο της το μεγαλείο. 

Και αυτό όπως σας λέω παραπάνω για να μην μειωθούν τα έσοδα μεγάλων Δήμων που παρουσιάζουν μείωση πληθυσμού. Καταλαβαίνετε βέβαια το πρόβλημα που πρόκειται να δημιουργηθεί. Σ' αυτή την επικείμενη υφαρπαγή πόρων, αντέδρασε έντονα ο Δήμαρχος Παλλήνης αποστέλλοντας επιστολή σε όλους τους Βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, καλώντας τους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν τους Δήμους της Περιφέρειάς τους.

Δείτε το δελτίο τύπου του Δήμου