Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Καθαρά Δευτέρα με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παλλήνης

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες
Μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης έστειλε ο Δήμαρχος Παλλήνης κύριος Αθανάσιος Ζούτσος στους χιλιάδες κατοίκους και δημότες της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου για να γιορτάσουν μαζί και φέτος τα Κούλουμα.

Σε πείσμα των καιρών, η Δημοτική Αρχή, τοπικοί σύλλογοι και εθελοντές προσέφεραν σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί, υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής και χορών από το εφηβικό τμήμα του Δήμου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από νωρίς το πρωί έως αργά το απόγευμα σε χώρο του πρώην εκθεσιακού κέντρου EXPO ATHENS στην Ανθούσα. Παραδοσιακή φασολάδα και κοχλιοί παρασκευάστηκαν στο χώρο από τον σύλλογο Κρητών Γέρακα, ενώ ο σύλλογος γυναικών Γέρακα «Η Εργάνη» προσέφερε τον γνωστό παραδοσιακό σπιτικό χαλβά. Ακόμα, ο σύλλογος Αιτωλοακαρνανών Γέρακα συμμετείχε με πλούσια σαρακοστιανά πιάτα που περιελάμβαναν ποικίλα εδέσματα και κρασί.

Ο Δήμος Παλλήνης, πέραν των υλικών για την παρασκευή της φασολάδας και των μπουμπουριστών κοχλιών, μοίρασε 4000 ατομικές μερίδες με ταραμοσαλάτα, πίκλες, ελιές και χαλβά. Οι εκατοντάδες λαγάνες που μοιράστηκαν στους παρευρισκόμενους ήταν ευγενική χορηγία των αρτοποιείων του Δήμου. Από την γιορτή δεν έλειπαν φουσκωτά παιχνίδια και κλόουν για τα παιδιά ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που τηρώντας την παράδοση πέταξαν χαρταετό στους παρακείμενους υπαίθριους χώρους της εγκατάστασης.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε και φέτος η Κοινωφελής Επιχείρηση Αθλητισμού – Πολιτισμού – Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης.

Ευχή όλων μας, να συνεχίσουμε να είμαστε κοντά μέσα από παρόμοιες εκδηλώσεις, βρίσκοντας ξανά το χαμόγελο και τη δύναμη να ξεπεράσουμε μαζί τις καθημερινές μας δυσκολίες χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, μέσα από την κοινωνική αλληλεγγύη και τον πολιτιμό.