Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Κατεδαφίσεων συνέχεια στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Γέρακα

Συνεχίστηκαν σήμερα οι κατεδαφίσεις αυθαιρέτων στον καταυλισμό των αθίγγανων στο Γέρακα. Οι κατεδαφίσεις ξεκίνησαν στις 16 Ιανουαρίου 2013, ημέρα κατά την οποία διεκόπησαν λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Όπως και την πρώτη φορά οι κατεδαφίσεις ήταν αποτέλεσμα ενεργειών του Δημάρχου Παλλήνης που έχουν ξεκινήσει από το 2007. Πρόκειται για ενέργειες που στοχεύουν τους καταπατητές αθίγγανους και όχι τους ιδιοκτήτες, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες νομιμοποίησης των αυθαιρέτων κτισμάτων.

Η επιχείρηση συντονίστηκε από το Δήμο Παλλήνης και την Πολεοδομία του, παρουσία ανδρών των ΜΑΤ που δεν χρειάστηκε να επέμβουν αφού οι παρανομούντες είχαν ειδοποιηθεί στα πλαίσια του Νόμου και είχαν αποδεχτεί, απ' ότι φάνηκε, το γεγονός της επερχόμενης κατεδάφισης.

Κατεδαφίστηκαν 11 "κτίσματα" και καταγράφηκαν και νέα για τα οποία θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία κατεδάφισης. Στη σημερινή "επιχείρηση" παρόντες και συντονιστές από την αρχή έως το τέλος ήταν οι Αντιδήμαρχοι Αβαρκιώτης και Καραγιάννης καθώς και ο Γ.Γ. του Δήμου κ. Τέντης.