Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παλλήνης

Ο ίδιος ο Δήμαρχος παραμένει Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Με την ίδια απόφαση Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Στεφανάκης Εμμανουήλ. 

Η πλήρης σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού Πολιτισμού Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης έχει ως εξής: 

1. ΖΟΥΤΣΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δήμαρχος, με αναπληρωτή ΚΑΡΡΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.
2. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΕΜΑΜΝΟΥΗΛ Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας), με αναπληρωτή ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟ.
3. ΖΙΝΕΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας), με αναπληρωτή ΔΡΟΥΓΚΑ ΣΤΑΥΡΟ.
4. ΑΒΑΡΚΙΩΤΗΣ ΦΩΤΙΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας), με αναπληρωτή ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.
5. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας), με αναπληρωτή ΚΟΥΝΕΝΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ.
6. ΧΕΙΛΑ ΚΑΛΛΙΟΠΗ Δημοτικός Σύμβουλος (πλειοψηφίας), με αναπληρωτή ΜΑΝΤΖΩΡΟ ΑΝΔΡΕΑ.
7. ΜΕΡΤΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Δημοτικός Σύμβουλος (μειοψηφίας), με αναπληρωτή ΒΙΤΣΙΟ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ.
8. ΠΥΡΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ δημότης, με αναπληρωτή ΝΟΥΣΗ ΘΕΩΝΗ
9. ΠΑΠΑΟΙΚΟΝΟΜΟΥ-ΜΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΥΛΙΑ δημότης, με αναπληρωτή ΚΟΝΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ.
10. ΤΣΟΥΤΣΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ δημότης, με αναπληρωτή ΖΑΧΟ ΛΑΜΠΡΟ.
11. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα, με αναπληρωτή ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ.

Διευκρινίσεις:
Σύμφωνα με το άρθρο 255 του Ν.3463/2006 ορίζονται τα εξής:
1. Οι κοινωφελείς επιχειρήσεις διοικούνται από διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από επτά (7) έως έντεκα (11) μέλη, τα οποία ορίζονται μαζί με τους αναπληρωτές τους από το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο. Από τα μέλη αυτά τουλάχιστον τρεις (3) είναι αιρετοί εκπρόσωποι του Δήμου ή της Κοινότητας, ένας (1) είναι εκπρόσωπος των εργαζομένων στην επιχείρηση, αν αυτή απασχολεί περισσότερους από είκοσι (20) εργαζόμενους, υποδεικνυόμενος από τη γενική συνέλευση αυτών, και ένας (1) είναι εκπρόσωπος κοινωνικού φορέα της περιοχής. Τα υπόλοιπα μέλη είναι δημότες ή κάτοικοι του Δήμου ή της Κοινότητας που έχουν πείρα ή γνώσεις σχετικές με το αντικείμενο της επιχείρησης. Στην περίπτωση των αιρετών μελών τουλάχιστον ένα μέλος εξ αυτών προέρχεται από τη μειοψηφία.
2. Η θητεία του διοικητικού συμβουλίου ακολουθεί τη θητεία του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, εκτός αν στην πράξη σύστασης της επιχείρησης προβλέπεται μικρότερη θητεία. Σε κάθε περίπτωση η θητεία του λήγει το αργότερο τρεις (3) μήνες μετά την εγκατάσταση του νέου δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου.
4. Το δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο ορίζει από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό του.

Σύμφωνα με την συστατική πράξη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού – Πολιτισμού- Περιβάλλοντος Δήμου Παλλήνης: «Η Κοινωφελής Επιχείρηση διοικείται από εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο που θα ορισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο (άρθρο 255, παρ. 1 του ν.3463/2006) μαζί με τους αναπληρωτές τους. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από έξι (6) αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου (ένας από την μειοψηφία) δύο (2) δημότες με γνώση ή επαγγελματική εμπειρία συναφή με τα αντικείμενα δραστηριότητας της επιχείρησης και έναν (1) εκπρόσωπο κοινωνικού φορέα της περιοχής.

Στην περίπτωση που οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι περισσότεροι από είκοσι (20) τότε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων θα πρέπει να αναδείξει τον εκπρόσωπο της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, όπως ορίζεται τον Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα. Με την επιλογή του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Επιχείρησης αυτός θα αντικαταστήσει έναν δημότη.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση, επί του παρόντος δεν απασχολεί πάνω από 20 άτομα μόνιμου προσωπικού.