Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Συγχαρητήρια στους μαθητές του 1ου Λυκείου Παλλήνης που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2012-13

Το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των μαθητικών ομάδων που συμμετείχαν στον τοπικό διαγωνισμό EUSO 2012-13. Την τελετή διοργάνωσαν τα δύο ΕΚΦΕ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ) της Ανατολικής Αττικής. Οι 33 μαθητικές ομάδες που συμμετείχαν, βραβεύτηκαν με βραβεία που χορήγησε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ι. Λάτση.

Τα πρώτο από τα τρία βραβεία του Α' ΕΚΦΕ το κέρδισε η ομάδα του 1ου Λυκείου Παλλήνης, αποτελούμενη από τους μαθητές: Δανάη Καβαδά, Θεοδώρα Κορδαλή, Αντώνη Βακαλόπουλο, Καρβελά Νίκο και Τσιόρτα Ηλία.




Φυσική είναι ερμηνεία,
η Βιολογία είναι υγεία
και η Χημεία είναι μαγεία
Κι όλα μαζί μέσα σε ένα πείραμα είναι δημιουργία!!
Η συμμετοχή μας στον EUSO (European Union Science Olympiad) μας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τη γοητεία τους πειράματος, τη χαρά της διερεύνησης και την ικανοποίηση της επιβεβαίωσης....
....Συμμετείχαμε με πολύ κέφι και χωρίς ιδιαίτερη ανταγωνιστική διάθεση, αλλά επιτύχαμε αξιοπρόσεκτη βαθμολογική διαφορά από την 2η και 3η θέση"
λένε οι ίδιοι οι μαθητές του 1ου Λυκείου Παλλήνης που διακρίθηκαν. 

Τέσσερεις ομάδες συνολικά από τα ΕΚΦΕ Ανατολικής Αττικής θα συμμετάσχουν στην Πανελλήνια φάση του διαγωνισμού, που θα πραγματοποιηθεί στα εργαστήρια του ΕΚΦΕ Ν. Φιλαδέλφειας στις 19/01/2013.

Λίγα λόγια για τον μαθητικό διαγωνισμό EUSO:

Ο τοπικός εργαστηριακός διαγωνισμός EUSO αποτελεί την πρώτη φάση του Διεθνούς Διαγωνισμού της EUSO (European Science Olympiad). Έχει εργαστηριακό-πειραματικό χαρακτήρα και συμμετέχουν τριμελείς ομάδες μαθητών της Α΄ ή Β΄ τάξης των Λυκείων της Ανατολικής Αττικής.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ) διοργανώνει τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό EUSO 2012-13, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, για την επιλογή των ομάδων μαθητών που θα συμμετάσχουν στην11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2013.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ που γεννήθηκαν μετά την 1-1-1996. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η προώθηση της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των φυσικών επιστημών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και η ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση, πραγματοποιούνται Τοπικοί Διαγωνισμοί στην περιοχή ευθύνης κάθε ΕΚΦΕ. Οι τοπικοί διαγωνισμοί διεξήχθησαν στις 08 Δεκεμβρίου 2012. Οι ομάδες που επελέγησαν από όλους τους τοπικούς διαγωνισμούς θα συμμετάσχουν στη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου 2013 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας, στην Αθήνα.

Από την τελική φάση του διαγωνισμού θα επιλεγούν δύο τριμελείς ομάδες μαθητών που θα συμμετάσχουν στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών EUSO 2013, στo Λουξεμβούργο την περίοδο 17-23 Μαρτίου 2013.

Η 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών διοργανώνεται από την European Union Science Olympiad - EUSO (www.euso.dcu.ie)