Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΠΟΕ ΟΤΑ: "Τραμπούκος ο Ζούτσος" - Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;

Επίθεση εξαπέλυσε η ΠΟΕ ΟΤΑ στο Δήμαρχο Παλλήνης Θανάση Ζούτσο κατηγορώντας τον για τραμπουκισμούς αλλά και για προώθηση των αποφάσεων για τις απολύσεις.

Προφανώς και η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ γράφτηκε από ανθρώπους που είτε δεν γνωρίζουν τον Ζούτσο είτε παραπληροφορήθηκαν σκόπιμα. 

Οι Δημότες όμως που τον τιμούν με την ψήφο τους από το 1994 γνωρίζουν.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες. Τα λέει όμως όλα το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.airetos.gr το οποίο μπορείτε να δείτε και παρακάτω:

Η άποψη του ΑΙΡΕΤΟΥ: Οι υπερβολές της ΠΟΕ- ΟΤΑ κατά του Δημάρχου Παλλήνης και η ανάγκη για κοινή πορεία δημάρχων και εργαζομένων

Σε μια περίοδο που απειλείται η κοινωνική συνοχή της χώρας, που οι πολίτες της, άνεργοι και εργαζόμενοι του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, βιώνουν τις συνέπειες μιας καθολικής και πρωτοφανούς κρίσης, επιβάλλεται να κρατήσουμε ζωντανό και υγιές ότι υπάρχει στην τοπική κοινωνία.

Είναι τουλάχιστον υπερβολή να καταγγέλλεται ένας Δήμαρχος σαν το Θανάση Ζούτσο που έχει φροντίσει και έχει υγιή οικονομικά στο Δήμο του, που οι εργαζόμενοι πληρώνονται πάντα στην ώρα τους και στο ακέραιο, που οι κάτοικοι δεν θα κληθούν να πληρώσουν υπερβάλλον ΤΑΠ και που
  • πρωτοστάτησε μαζί με τους εργαζομένους στις κινητοποιήσεις κατά των περικοπών στην ΤΑ, κλείνοντας το Δήμο δύο φορές από δύο ημέρες έκαστη, και μαζί με τους εργαζόμενους είχαν την πιο αισθητή παρουσία στις κινητοποιήσεις
  • πρωτοστάτησε παριστάμενος στα δικαστήρια υπερασπιζόμενος ό ίδιος στο ακροατήριο το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία και μάλιστα με θετικά αποτελέσματα
  • είναι αυτός που και τον επόμενο μήνα παρά τα όσα του καταμαρτυρούν κάποιοι που δεν τον γνωρίζουν, και πάλι θα είναι μαζί με τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για να τους υπερασπιστεί
  • είναι αυτός που πρώτος δήλωσε ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο ώστε να εμποδίσει την αποστολή καταστάσεων απολύσεων 
  • είναι αυτός που αντέδρασε έντονα στις περικοπές παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς
  • είναι αυτός που εναντιώθηκε στον παραλογισμό που επικρατούσε σχετικά με τις μεταφορές μαθητών και κατέθεσε τη δική του πρόταση 
  • είναι αυτός που ξεκίνησε στην ΤΑ το κίνημα κατά των μεσαζόντων δημιουργώντας έτσι ένα ισχυρό οχυρό για τους δημότες, επενδύοντας στην κοινωνική αλληλεγγύη και αναπτύσσοντας δράσεις για την ανάπτυξη ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας.
Σε μια περίοδο που η Τοπική Αυτοδιοίκηση πλήττεται μέσα από την συνεχή μείωση των χρηματοδοτήσεων, διοίκηση και εργαζόμενοι θα πρέπει να σταθούν δίπλα και όχι απέναντι, προκειμένου να υπερασπιστούν τον δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της.

Όμως, είναι ευθύνη όλων δημάρχων, εργαζόμενων μα και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που δίνουν έμφαση σε ζητήματα Αυτοδιοίκησης, όπως ο ΑΙΡΕΤΟΣ να περιφρουρήσουμε ότι έχει μείνει όρθιο στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς.

Είναι ευθύνη και των συνδικαλιστών να σταματήσουν επιτέλους τον άγονο καταγγελτικό λόγο που διχάζει διοίκηση και εργαζόμενους και να ορθώσουν το ανάστημα στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις, με λόγο και θέσεις που δεν θα επισπεύδουν την διαδικασία κατάρρευσης αλλά θα δημιουργούν συνθήκες ώριμης διεκδίκησης.

Τέλος θα θέλαμε να σημειώσουμε με έμφαση τον ατυχή χαρακτηρισμό του "τραμπούκικου". Όσοι γνωρίζουν τον δήμαρχο Παλλήνης αντιλαμβάνονται ότι ειδικά αυτός ο χαρακτηρισμός δεν του ταιριάζει.