Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Μια βραδιά με Πανσέληνο στην Ανθούσα


Μεγάλη επιτυχία είχε το προσκλητήριο του Συλλόγου μας για να συναχθούμε στον προαύλιο χώρο το βράδυ της 31 Αυγούστου προκειμένου να αποχαιρετίσουμε το Καλοκαίρι και να υποδεχθούμε το Φθινόπωρο σε μια βραδιά με πανσέληνο και μάλιστα "μπλε".

Από τις 20:00 άρχισε η προσέλευση και γρήγορα γέμισε ο προαύλιος χώρος από μέλη και φίλους κάθε ηλικίας ( από μωρά στο καροτσάκι μέχρι υπερήλικες). Τους προσερχόμενους υποδέχονταν το Δ.Σ προσφέροντας ένα δροσερό ποτήρι Σουμάδα.


Είχαν σταλεί προσκλήσεις σε όλους τους φορείς και μας τίμησαν με την παρουσία τους , η Αντιδήμαρχος Δήμου Παλλήνης κ Κουνενάκη Ειρήνη, ο Πρόεδρος το Δημ. Συμβουλίου Παλλήνης κ Λιακόπουλος Άγγελος, η Δημ. Σύμβουλος κ Πράπα ,ο Δημ. Σύμβουλος κ Γαβράς Νικ, και οι τοπικοί σύμβουλοι της Δ.Ε Ανθούσας κ κ Πρασσάς Θ. και Μποζώνας Κ.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο πρόεδρος του Δ.Σ ο οποίος αναφέρθηκε στο φεγγάρι που έχει τραγουδηθεί και υμνηθεί τόσο πολύ όσο κανένα άλλο ουράνιο σώμα, στο φαινόμενο της παρουσίας κάθε 2,72 χρόνια της πανσελήνου 2 φορές στον ίδιο μήνα, που έχει επικρατήσει να ονομάζεται "μπλε" πανσέληνος.

Τόνισε ότι στη μεγάλη οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας, για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε πρέπει να αναθεωρήσουμε απαιτήσεις μας και πρέπει να στραφούμε στονεθελοντισμό και την αλληλεγγύη.

Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση συνεχίζει ο σύλλογος τις προσπάθειες του και η αποψινή βραδιά γίνεται με κόστος μόνο 30 Ευρώ για το σύλλογο, γιατί όλοι σας ανταποκριθήκατε στην αιτησή μας και φέρατε φαγητά, μεζεδάκια και ποτά, ενώ σημαντική είναι η προσφορά από το ΜΑΚΡΟ ΑΕ κατάστημα Παλλήνης, που μας προμήθευσε κρασί , αναψυκτικά, χαρτοπετσέτες, πλαστικά ποτήρια και μαχαιροπήρουνα, όπως επίσης και τα είδη που μας χορήγησαν το τοπικό ΜΑΡΚΕΤ ΙΟΡΔΑΝΗΣ και το κατάστημα ΠΡΟ-ΠΟ.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η αίθουσά μας κλιματίζεται πλήρως μετά από τη δωρεά της ΣΥΝΤΘΕΞ ΑΕ , ενός κλιματιστικού 25.000 BTU, συνεχίζουμε τις προσπάθειες για χορηγίες/δωρεές και εθελοντισμό προκειμένου να λειτουργήσουμε κάποια τμήματα δια βίου μάθησης ενηλίκων (Εκμάθησης χειρισμού Η/Υ, Ζωγραφικής, Χειροτεχνίας, χορού κτλ)

Στη συνέχεια ακούσαμε επιλογές από επιτυχίες γνωστών καλλιτεχνών που αναφέρονταν στη σελήνη, νοσταλγήσαμε ,σιγοτραγουδήσαμε, απολαύσαμε την πανσέληνο τρώγοντας τα πλούσια σπιτικά εδέσματα και πίνοντας τα δροσερά ποτά.

Ακολούθησε γλέντι και χορός με Ελληνική παραδοσιακή μουσική. Το κέφι μεγάλο και αποχαιρετίσαμε το Καλοκαίρι υποδεχόμενοι το Φθινόπωρο χορεύοντας και τραγουδώντας, με την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες και την υπόσχεση να συνεχίσουμε ενωμένοι…