Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ένα νέο σχολείο στο Δήμο Παλλήνης - 5ο Δημοτικό Γέρακα

Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία
για περισσότερες
Μετά από υπερβολική καθυστέρηση επιτέλους το 5ο Δημοτικό ξεκίνησε τη λειτουργία του.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2012 δέχθηκε τους πρώτους του μαθητές. Η διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια ήταν δύσκολη. Δεν ήταν λίγες οι ψεύτικες υποσχέσεις που έπαιρναν τόσο ο Σύλλογος Γονέων όσο και ο Δήμος. Η ανικανότητα  της κεντρικής διοίκησης για μια ακόμη φορά ταλαιπώρησε επί σειρά ετών μαθητές και γονείς.

Επιτέλους όμως το σχολείο τελείωσε. Έχω ζήσει από κοντά την αγωνία όσων ενεπλάκησαν με το θέμα, για την παράδοσή του και σας διαβεβαιώ πως η χθεσινή μέρα ήταν λυτρωτική.

Κατά τον αγιασμό του σχολείου παρών ο Δήμαρχος ο οποίος είπε μεταξύ άλλων:
«Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος και συγκινημένος που εν μέσω κρίσης εγκαινιάζουμε στο δήμο μας μια ακόμη νέα σχολική μονάδα. Με το σύγχρονο αυτό διδακτήριο αναβαθμίζεται το εκπαιδευτικό έργο που παρέχεται στους μαθητές μέσα σε ένα νέο λειτουργικό και δημιουργικό περιβάλλον. Οι συνεργάτες μου και εγώ εργαστήκαμε με πείσμα για την ολοκλήρωση του νέου αυτού κτιρίου, ξεπερνώντας συμπληγάδες, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στην προσπάθεια εκσυγχρονισμό των υποδομών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, το οποίο δυστυχώς ταλαιπωρείται από χρόνιες ελλείψεις. Ως δημοτική αρχή θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση αποδεικνύοντας ότι παρά τις περικοπές στην κρατική επιχορήγηση των δήμων, εμείς στην παιδεία δε κάνουμε εκπτώσεις αλλά συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε με ιδίους πόρους τα σχολειά μας».