Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 14 έως 16 Σεπτεμβρίου 2012

Κάντε κλικ στη φωτογραφία
για περισσότερες
Η αυλαία του Πολιτιστικού Σεπτέμβρη άνοιξε την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου, με τη συναυλία – αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες λαϊκούς συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές του 20ου αιώνα, του οποίου τα τραγούδια ακούγονται μέχρι και σήμερα.

Η βραδιά ξετύλιξε αναμνήσεις μέσα από αξέχαστες μελωδίες του ρεμπέτικου τραγουδιού με εξαιρετικές ερμηνείες από το συγκρότημα της Μαρίας Δεικτά (Βασίλης Σκούτας: μπουζούκι - φωνή, Άλκης Μαύρος: μπαγλαμάς - φωνή, Δημήτρης Μιτταράκης: ακορντεόν - φωνή, Χρήστος Μανιφάβας - κιθάρα).

Δείτε videos από την εκδήλωση


Κάντε κλικ στη φωτογραφία
για περισσότερες
Από τον Τσιτσάνη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, συνεχίσαμε το ταξίδι στο ελληνικό τραγούδι το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα.

Το συγκρότημα έντεχνης λαϊκής μουσικής «ΕΜΜΕΛΟΝ» έπαιξε και τραγούδησε ανεπανάληπτα κομμάτια του «Πατριάρχη των Ελλήνων ποιητών» όπως τον ονόμασε ο Μίκης Θεοδωράκης, ταξιδεύοντας μοναδικά το κοινό στα μονοπάτια του καλού λαίκου τραγουδιού. Αθάνατες μουσικές δημιουργίες που έμειναν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Απόδειξη, η ανταπόκριση του κοινού, που χειροκρότησε και τραγούδησε καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Δείτε videos από την εκδήλωση


Κάντε κλικ στη φωτογραφία
για περισσότερες
Την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 οι εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Κέντρου του Γέρακα δοκίμασαν τις αντοχές τους καθώς η προσέλευση του κοινού για την θεατρική παράσταση «Θα τρελλαθούν κι αφεντικά, θα τρελλαθούν και δούλοι» ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το έργο του Γεωργίου Σουρή ανέβασε η θεατρική εταιρεία «ΒΗΜΑΤΑ» της Ελένης Γερασιμίδου και του Αντώνη Ξένου οι οποίοι και πρωταγωνίστησαν. Πρόκειται για μία ιδιότυπη κωμωδία εποχής, επίκαιρη ωστόσο που καταφέρνει να σχολιάσει τα κακώς κείμενα της πολιτικής με περίτεχνο τρόπο, με χιούμορ και μία δόση σαρκασμού. Με όμορφα, απλά σκηνικά και κοστούμια που σε ταξίδευαν σε μιαν άλλη εποχή, οι ηθοποιοί ξεδίπλωσαν το αδιαμφισβήτητο ταλέντο τους και χάρισαν στο κοινό μια ακόμα όμορφη φθινοπωρινή βραδιά πολιτισμού.



Δείτε κι άλλα videos από την εκδήλωση

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στην πλατεία της Ανθούσας, με την παράσταση «Η κούνια του Καραγκιόζη» από το θέατρο σκιών Αλιμπέρτη. Θα ακολουθήσει η παράσταση «ΝΟ...ΘΕΙΑ» από την θεατρική «Ομάδα ΚΡΙΣΗΣ» την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα και η παραδοσική Γιορτή Τσικουδιάς, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου από το Σύλλογο Κρητών «Η Μεγαλόνησος» στο χώρο στάθμευσης του κολυμβητηρίου Γέρακα.