Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Συναυλία μουσικής σχολής Φιλαρμονικής Δήμου Παλλήνης

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες
Με τη συναυλία της μουσικής σχολής της Φιλαρμονικής του Δήμου μας έκλεισε για μια ακόμη χρονιά η Πολιτιστική Άνοιξη.

Εξαιρετικά εντυπωσιακή ήταν η εκτέλεση μουσικών έργων των μαθητών της μουσικής σχολής φιλαρμονικής, οι οποίοι προσέφεραν στο κοινό που παρακολούθησε τη συναυλία τους, στιγμές πνευματικής ανύψωσης και ψυχαγωγίας.

Η μουσική σχολή ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008 με έναν μικρό αριθμό μαθητών και σήμερα αριθμεί περί τα 75 μέλη, εκ των οποίων 25 έχουν ήδη ενσωματωθεί στη Φιλαρμονική Ορχήστρα και 30 στη μπαντίνα, αποδεικνύοντας την ποιοτική εξέλιξη των μαθητών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Παλλήνης κος Αθανάσιος Ζούτσος, συνεχάρη καθηγητές και μαθητές για το εξαιρετικό έργο τους υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού και υπεύθυνου της μουσικής σχολής κου Σπύρου Μπάκου. Ανέφερε ακόμη πόσο σημαντικό είναι να μπορούν οι δημοτικές αρχές να προσφέρουν τέτοιου είδους ποιοτικές πολιτιστικές υπηρεσίες στους δημότες παρά τις δυσμενείς συνθήκες και έκλεισε την ομιλία του με την υπόσχεση ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Παλλήνης είναι ο μοναδικός Δήμος στην Ελλάδα που έχει φιλαρμονική με εξειδικευμένους καθηγητές σε κάθε όργανο.


Παραθέτω ενδεικτικά video από την σχολή Τρομπέτας

και από τη σχολή Σαξοφώνου.

Τέλος σας καλώ να παρακολουθήσετε την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του αρχιμουσικού κ. Σπύρου Μπάκου