Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις που δεν γίνονται γνωστές: Α' Βρεφονηπιακοί Σταθμοί

Φώτης Αβαρκιώτης
Σημαντικές είναι οι παρεμβάσεις που έγιναν και που συνεχίζουν να γίνονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της πόλης μας.

Πρόκειται για μικρές ή λίγο μεγαλύτερες παρεμβάσεις που ποτέ κανείς δεν θα μάθει γι’ αυτές, γιατί δεν είναι τα τεράστια έργα που τραβούν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά που χωρίς αυτές η λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών θα ήταν δυσχερής αν όχι αδύνατη.

Για παράδειγμα όλοι θα μάθουν ότι πρόκειται να φτιαχτεί ένας ακόμη βρεφονηπιακός σταθμός, αλλά κανείς δεν πρόκειται ποτέ να μάθει ότι στον βρεφονηπιακό σταθμό της οδού Ζαΐμη στην Παλλήνη επισκευάστηκαν όλα τα αλουμίνια που δεν είχαν επισκευασθεί ποτέ από ενάρξεως λειτουργίας του. Κανείς επίσης δεν πρόκειται να μάθει ότι στον ίδιο βρεφονηπιακό σταθμό επισκευάστηκε το σύστημα ψύξης θέρμανσης το οποίο δεν λειτουργούσε τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Στην ίδια λογική κανείς δεν πρόκειται να μάθει για την αντικατάσταση των παλαιών ντουλαπιών κουζίνας στον παιδικό σταθμό της Εθνικής Αντιστάσεως στην Παλλήνη με νέα INOX, καθώς και την αντικατάσταση μέρους των παλαιών σιδερένιων παραθύρων με σύγχρονα αλουμινίου, ώστε να περιοριστούν οι ενεργειακές απώλειες.

Οι παρεμβάσεις αυτές απαιτούν από τους υπεύθυνους χρόνο που πρέπει να αφιερωθεί από τους αρμόδιους ο οποίος πιστέψτε με είναι μεγάλος, απαιτούν την ικανότητα άμεσης εύρεσης λύσεων χωρίς πολλές πολλές συζητήσεις, απαιτούν την επίτευξη του καλύτερου συνδυασμού τιμής – ποιότητας, απαιτούν την άψογη συνεργασία των πολιτικών προϊστάμενων που αποφασίζουν, με τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αυτές τις παρεμβάσεις καθημερινότητας που ποτέ κανείς σας δεν θα μάθει αλλά που αποτελούν ένα τεράστιο έργο αν το δει κανείς συνολικά, έχω την πρόθεση να σας παρουσιάζω συχνά από δω και πέρα. Σήμερα ξεκίνησα με τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς και μάλιστα ενδεικτικά, στους οποίους «πολιτικά» προΐσταται ο Φώτης Αβαρκιώτης ο οποίος έχοντας τη συμπαράσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού προσώπου, (όλοι οι σταθμοί μας καθώς και όλα τα ΚΑΠΗ ανήκουν στο ίδιο Νομικό Πρόσωπο και έχουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο), έχοντας άριστη συνεργασία με τους Διευθυντές, έχοντας γνώση και εμπειρία Διοίκησης καταφέρνει να επιλύει άμεσα τα όποια προβλήματα.

Θα επανέλθω στο μέλλον στους βρεφονηπιακούς γιατί αυτά που γίνονται εκεί είναι πολύ περισσότερα από τα παραπάνω, αλλά ανάλογες παρεμβάσεις γίνονται και στα σχολεία, τις οποίες ποτέ κανείς δεν μαθαίνει, γίνονται και στην καθημερινότητα των υπηρεσιών (ύδρευση, καθαριότητα) που επίσης κανείς δεν τις μαθαίνει.

Η πρόθεσή μου είναι από δω και μπρος να σας ενημερώνω για όλες αυτές γιατί όπως σας είπα αποτελούν ένα τεράστιο έργο στο σύνολό τους, το οποίο είναι «άδικο» για τους εκτελούντες να μην προβάλλεται.