Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Παρουσίαση Προγράμματος Εξοικονόμησης Νερού στους μαθητές του Δήμου Παλλήνης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος ο κύκλος παρουσιάσεων από το δίκτυο MEΣΟΓΕΙΟΣ SOS σε σχολεία του δήμου μας με θέμα την «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ» που διοργάνωσε η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης σε συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας .

 Περίπου 1200 μαθητές του δήμου μας ενημερώθηκαν σχετικά με την προστασία των υδάτινων πόρων, τα θέματα έλλειψης νερού , τις τεχνικές εξοικονόμησης αλλά και γύρω από θέματα βιώσιμης διαχείρισης του.

Καθώς αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο επιτακτική η ανάγκη μύησης και ουσιαστικής ευαισθητοποίησης του παιδιού όσον αφορά στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η επιτυχία του συγκεκριμένου προγράμματος έγκειται στο γεγονός ότι οι μαθητές συμμετέχοντας στις προτεινόμενες δράσεις , εμπλέκονται σε μια ενεργητική διαδικασία μάθησης ήπιων τεχνικών εξοικονόμησης νερού μέσα από μικρές αλλαγές στην καθημερινότητας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δράση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δράσεων που σχεδιάζει και υλοποιεί ο Δήμος Παλλήνης, όπως το πρόγραμμα Οικιακής Κομποστοποίησης, ο καθαρισμός δασικών εκτάσεων αλλά και η συμμετοχή σε δεντροφυτεύεις με στόχο την περιβαλλοντική αφύπνιση και την δημιουργία οικολογικής συνείδησης.