Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Εκδήλωση για τα 35 χρόνια λειτουργίας του 1ου Γυμνασίου Παλλήνης

Τα 35 χρόνια λειτουργίας του, γιόρτασε το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Μπαξεβάνης, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν ένα τρίωρο πρόγραμμα, με δείγματα δουλειάς του σχολείου.

Ιδιαίτερης σπουδαιότητας ήταν η παρουσίαση των σχολικών δραστηριοτήτων, όπως οι συζητήσεις εφήβων που υλοποιούνται σε συνεργασία με την Κοινωνική Λειτουργό κ. Κάλλια Κοτζιά από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Παλλήνης, η παρουσίαση της περιβαλλοντικής ομάδας υπό την καθοδήγηση της κ. Β. Καλιαμπάκου, η παρουσίαση του εικαστικού εργαστηρίου υπό την κ. Ε. Αναγνωστάτου, το εργαστήρι Αγιογραφίας-Ψηφιδωτού υπό τον κ. Μ. Δαμανάκη, το θεατρικό αλλά και το μουσικό δρώμενο υπό τις κ.κ. Φ. Κακλαμάνη, Α. Σαββίδου και Α. Πετροπούλου .

Ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση και εμφανώς εντυπωσιασμένος από το έργο που παρουσιάσθηκε συνεχάρη την διεύθυνση του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς λέγοντας χαρακτηριστικά «το έργο που παρουσιάσθηκε στην σημερινή εκδήλωση για τα 35 χρόνια του σχολείου, τιμά αλλά και ενισχύει τον ρόλο της δημόσιας εκπαίδευσης καθώς και τους λειτουργούς της. Τέτοιες πρωτοβουλίες και δράσεις καταξιώνουν την έννοια του δημοσίου σχολείου στην συνείδηση όλων μας. Μέσα από αυτές τις δραστηριότητες και την δημιουργική συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών , δημιουργούμε σχολεία, ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας μας, που τεκμηριώνουν και τον διαπαιδαγωγικό ρόλο των σχολείων πέρα από τα όρια της τυπικής μάθησης. Εμείς ως Δήμος θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε κάθε τέτοια προσπάθεια».

Κάντε κλικ πάνω στη φωτογραφία για περισσότερες φωτογραφίες

Ο αγαπητός φίλος Μιχάλης Λυμπεραίος είχε την καλοσύνη να μου στείλει τα ονόματα των πρώτων αποφοιτήσαντων από το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης τα έτη 1976-1977. Είναι φυσικό μετά από τόσα χρόνια η μνήμη να μην βοηθάει όσο πρέπει και να έχουν ξεχαστεί κάποιοι. Οποιος θυμάται κι άλλους ας μου τους στείλει να τους προσθέσω. Στα πρώτα αυτά ονόματα συνυπάρχουν Παλληνιώτες και Γερακιώτες. Συμμαθητές, φίλοι, αγαπημένοι μεταξύ τους.  

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΑΡΜΠΕΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ, ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΒΡΟΝΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ, ΓΙΑΚΟΥΜΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, ΗΛΙΑΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΚΑΥΚΙΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΛΑΚΚΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ, ΛΕΒΑΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΛΥΜΠΕΡΑΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΛΥΜΠΕΡΑΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΛΥΜΠΕΡΑΙΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ, ΜΑΚΑΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΚΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΜΕΡΤΥΡΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΜΕΡΤΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΜΗΤΡΟΥ ΣΥΜΕΩΝ, ΝΟΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΠΕΤΡΟΥΛΙΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, ΣΤΑΜΠΕΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΣΩΡΡΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΣΚΑΜΠΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ