Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Συμμετοχή του Δημάρχου Παλλήνης στην έκτακτη ΓΣ της ΚΕΔΕ και την πορεία προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ και στην πορεία που ακολούθησε στη συνέχεια προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, συμμετείχε ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος.

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε με μοναδικό θέμα τη συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση των Δήμων και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα:

• Να μη γίνει καμία άλλη περικοπή στα έσοδα των Δήμων, γιατί διαφορετικά θα οδηγηθούν σε κατάρρευση.
• Να γίνουν άμεσα πράξη, και πριν τις εκλογές, τα συμφωνηθέντα με τη σημερινή κυβέρνηση για τα οικονομικά των δήμων.
• Όλα τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για να μην οδηγηθεί ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας, η κοινωνία και οι πόλεις σε πλήρη και οριστική κατάρρευση και η Δημοκρατία σε αναπηρία.
• Όλες οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις, σε ευρεία συμμαχία, να επιβάλλουν τη στήριξη και ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την ουσιαστική αποκέντρωση ώστε οι δήμοι να αποτελέσουν γνήσια δύναμη της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της ανάπτυξης της χώρας.



Αμέσως μετά το πέρας των εργασιών οι σύνεδροι, μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος Παλλήνης, έκαναν πορεία προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, όπου συναντήθηκαν με τις πολιτικές ηγεσίες, στις οποίες επέδωσαν τα αιτήματά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ, παραμένει ανοικτή η πρόσκληση της ΚΕΔΕ προς τα πολιτικά κόμματα για συνάντηση με τους αρχηγούς τους για να τους ενημερώσουν για τις θέσεις και τα προβλήματα των δήμων.

Επίσης οι δήμαρχοι αποφάσισαν αμέσως μετά τις εκλογές να διαβουλευτούν με την νέα κυβέρνηση και να επανέλθουν με νέα γενική συνέλευση, όπου και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.