Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Εγώ μόνο στα παιδιά θέλω να μιλήσω…

Γράφει η Καίτη Πετράκη 

Εγώ μόνο στα παιδιά θέλω να μιλήσω… Και ποιά είμαι εγώ που θα τολμήσω να μιλήσω σε σας μικροί μου Πρίγκιπες! Καμία! Κι ως καμία θέλω να σας μιλήσω..γιατί τόσο καιρό σας μίλαγαν… «Κάποιοι»… Διώνη… Λουκά... Κωνσταντίνε... Κωστή... Ελενίτσα... Άγγελε… Ισίδωρε... Μαρία... Ακούτε… τώρα που μόνο η Αλήθεια χωράει μέσα σας γιατί ακόμη είστε παιδιά… Σας λένε ψέματα!

Ψέματα πως το βήμα σας δεν μπορεί να μεγαλώσει... πως δεν μπορείτε να φτάσετε παρά μόνο καθυστερημένα..
Ψέματα πως δεν μπορείτε να »πετάξετε» και να φτάσετε σε κορυφές..
Ψέματα πως τα όνειρα τελείωσαν..ψέματα πως θα χει μόνο εφιάλτες..
Ψέματα πως θα μείνετε »μικροί» σε σώματα μεγάλων..

Μόνο Αλήθεια χωράν οι Ψυχές σας και ποτέ δεν σας την είπαν! Γι αυτό στα όνειρά σας πετάτε..γι αυτό πολεμάτε γι αυτό κερδίζετε σ’ όλες τις μάχες.. και δεν βολεύεστε στο ξυπνητό σας.. γιατί απ το πρωινό σας ξύπνημα αρχίζει το ψέμα!

Να ξέρατε πόσο σας τρέμουν εσάς τις νέες γενιές τις ελεύθερες κι απαλλαγμένες από μίση και μικρότητες! Να ξέρατε πόσα σας ανήκουν απ’ αυτά που θέλουν ν’ αρπάξουν! Να ξέρατε πόσο τρέμουν το Φώς που λάμπει γύρω απ τα σώματά σας! Τη Διάνοια..την Ψυχή και το Πνεύμα σας! Είστε κάτι παραπάνω απ τις προηγούμενες γενιές..που δείχνουν να χάνονται..

Μα δεν θα χαθούν ούτε αυτές..γιατί εσείς έρχεστε..και κάποιοι άλλοι..αυτοί που πρέπει θα φύγουν! Η Αλήθεια είναι Πρίγκιπές μου ότι εσείς θα »πετάξετε»..εσείς θα φτάσετε..εσείς το όνειρο θα το κάνετε Ιδέα και πραγματικότητα! Κάποιοι.. ας πούμε οι κακοί του παραμυθιού το ξέρουν!

Σας δίνουν βιβλία ή μάλλον δεν σας δίνουν πια..ψαλιδισμένα όλα..και καμένα..σας δίνουν το ψέμα κι αυτό μυρίζει στάχτη απ τη Σμύρνη.. Σας δείχνουν χάρτες με Πατρίδες μικρές..μη και πιστέψετε στην Μεγάλη Ελλάδα.. Σας βάζουν με κόκκινο στυλό Χ σε σελίδες με »Πόρους» όπως αυτούς του Ξενοφώντος! Προς Θεού μη μάθετε τι κρύβει η Γη που πατάτε! Σας λεν την Γλώσσα του Ομήρου..αυτού του λίγο γνωστού σε σας..αυτήν τη γλώσσα που όλος ο Πλανήτης μιλά και δεν το ξέρει..σας λεν πως αυτή η Γλώσσα είναι νεκρή..κι όλο σας την αφαιρούν κι όλο θέλουν να σας αφαιρέσουν την Διάνοια!

Σας έφτιαξαν μία γραφή που την λένε γκρίκλις..πόσο άσχημη λέξη..και πόσο άσχημα γράφει τις λέξεις..τις δικές μας τις όμορφες γιατί Θεοί τις έφτιαξαν..τις Ελληνικές! Παιδιά δικά μου και όλων των Ελλήνων..σας έφτιαξαν πρότυπα που μόνο σε σας δεν αρμόζουν!

Θοδωρή δε θα γίνεις τραγουδιστής σαν το Σάκη.. Αυτός έγινε Σάκης γιατί δεν μπορούσε να γίνει σαν εσένα!

Μαιρούλα δεν θα γίνεις Τζούλια..ξέρεις.. εσύ θα φτάσεις τ’άστρα και θα τους δώσεις ονόματα Ελληνικά!

Εσύ Λουκά θα πέφτεις από αλεξίπτωτα αφού πρώτα θα χεις φτάσει κορυφές! Κωνσταντίνε..εσύ θα φτιάξεις τεράστιες Ιδέες ..θ’ ανοίξεις δρόμους.. θ’ ανακαλύψεις..

Περικλή θα διοικήσεις και θα χτίσεις.. Εσύ αγόρι μου Κωστή θα γιατρέψεις καρκίνους και θα νικάς το θάνατο..

«Διώνη».. σε σένα μικρή με τα τεράστια μάτια..που »βάφτισα» μια μέρα γιατί μου θύμισες Θεά..εσύ θα προστατεύεις τον αδύναμο απ τ’ άδικο..πόσο σπουδαία θα γίνεις!

Γιωργάκη θα ζωντανέψεις τα χώματα τα πεθαμένα από μας ..κι αυτά θα γίνουν πλούσια!

Όλοι εσείς Μικροί μου Πρίγκιπες έχετε αποστολή..να ψάξετε και να βρείτε το μόνο που χωράει η Ψυχή σας.. Ψάξτε βαθιά για την Αλήθεια!