Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Άρση Περιορισμών Πολεοδόμησης στην "Άνω Μπαλάνα"

Μια μεγάλη επιτυχία κατέγραψαν ο Δήμος Παλλήνης και οι κάτοικοι της γειτονιάς «Άνω Μπαλάνα» της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης με την άρση της απαγόρευσης πολεοδόμησης από την Αρχαιολογική Υπηρεσία τμήματος του προς ένταξη σχεδίου πόλης.

Η δικαίωση του αγώνα των κατοίκων και των προσπαθειών του Δημάρχου αποτελεί σίγουρα σπάνια περίπτωση άρσης αρχαιολογικής απαγόρευσης και οφείλεται στην επιμονή αλλά και στην ορθή τεκμηρίωση των επιχειρημάτων υπέρ των πραγματικών δημόσιων συμφερόντων της περιοχής που προϋποθέτουν τις απαραίτητες υποδομές για την ζωή της πόλης όταν μπει στο σχέδιο πόλης.

Έτσι λοιπόν τα οικοδομικά τετράγωνα της περιοχής της Άνω Μπαλάνας που τελούσαν υπό εξαίρεση μπορούν να ενταχθούν στην Μελέτη για το σχέδιο Πόλης που θα υποβληθεί στο ΥΠΕΚΑ.

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Παλλήνης αφού διερεύνησε με προσοχή τις νομικές προϋποθέσεις σκοπεύει να εξασφαλίσει Προεδρικό Διάταγμα για το σχέδιο πόλης.

Έτσι δρομολογείται πια μια υπόθεση που αποτελεί βασικό, πάγιο και πολυετές αίτημα όλων των πολιτών της Δ.Ε. Παλλήνης.

Ο Δήμος Παλλήνης στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την ανάπτυξη της πόλης έχει θέσει ως κατηγορηματική προτεραιότητα του την ένταξη όλων των περιοχών του δήμου στο σχέδιο πόλης, έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα έργα υποδομής ( αποχέτευση, κοινόχρηστοι χώροι, σχολεία, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές κ.α.)

Αυτές οι υποδομές άλλωστε αποτελούν απαραίτητο συστατικό στοιχείο για την ποιότητα της ζωής μας.