Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Πρόγραμμα Εξοικονομώ: Αλλά 700.000 ευρώ για τα σχολεία του Δήμου μας

Άλλη μια οικονομική, λειτουργική και περιβαλλοντική επιτυχία σημείωσε ο Δήμος Παλλήνης αφού κατάφερε να ενταχθεί και στο πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΜΩ του Υπουργείου ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολείων του Δήμου μας που αφορούν στην βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και ιδιαίτερα αλλαγής κουφωμάτων (θυρών και παραθύρων) μόνωση και βελτιώσεις των καυστήρων.

Με το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ εξασφαλίζουμε καλύτερες συνθήκες παιδείας στα παιδιά μας, μείωση των δαπανών που απορροφώνται για την ενέργεια στα σχολεία μας (δαπάνες που θα διατεθούν σε άλλες δραστηριότητες) και μια πολύ μεγάλη προσφορά προς το περιβάλλον της Παλλήνης.

Παράλληλα όμως επιτυγχάνουμε και την πλήρη αξιοποίηση των διαθέσιμων κονδυλίων ενώ και από ιδίους πόρους ( περίπου 420.000 ευρώ) προχωρούμε άμεσα στην αναβάθμιση των σχολικών κτιριακών υποδομών του Δήμου μας.

Έτσι με την σωστή οργάνωση και την ορθή τεκμηρίωση ο Δήμος Παλλήνης κατόρθωσε να απορροφήσει ένα ακόμη μεγάλο ποσό από την πολιτεία, χωρίς να επιβαρύνει το δημοτικό ταμείο και κατ’ επέκταση του δημότες, ενώ απελευθέρωσε και ένα ακόμη σημαντικό ποσό για να το διαθέσει σε άλλες δράσεις παιδείας και κοινωνικών παροχών.

Ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζούτσος που από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει δώσει εντολή «να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ» από τις χρηματοδοτήσεις του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ευχαρίστησε τόσο τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου που συνέταξαν τις απαραίτητες μελέτες, όσο και τους συντελεστές του ΥΠΕΚΑ που συνεργάστηκαν με θετική διάθεση εκτιμώντας την πρόταση του Δήμου.