Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Μεγάλη πιθανότητα επιστροφής χρημάτων σε κατοίκους του Γαργηττού Ι & ΙΙ

Πρόταση χρηματοδότησης με πολύ μεγάλες πιθανότητες έγκρισης υπέβαλε ο Δήμος Παλλήνης για δύο μελέτες συνδέσεων αποχέτευσης ακαθάρτων, στο ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» και ειδικότερα της κατηγορίας Πράξης «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων και υγρών αποβλήτων» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2007-2013».

Η επίτευξη αυτής της χρηματοδότησης σημαίνει επιστροφή των χρημάτων του κόστους κατασκευής σε όσους κατοίκους περιλαμβάνονται στις δύο αυτές μελέτες και έχουν συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης. Επίσης σημαίνει και μη καταβολή του κόστους κατασκευής από όσους περιλαμβάνονται αλλά δεν έχουν συνδεθεί ακόμη.

Πρόκειται για τη μια εκ των δύο μελετών σύνδεσης με το δίκτυο ακαθάρτων που ήδη εκτελούνται στο Γαργηττό Ι καθώς και για τη μια εκ των δύο μελετών σύνδεσης με το δίκτυο ακαθάρτων που ήδη εκτελούνται στο Γαργηττό ΙΙ, και αφορούν τα τμήματα που περικλείονται από τους δρόμους:

Γαργηττός Ι:
Μιλτιάδου, Κλεισθένους, Κλεοβούλου, Αναξαγόρα, Ξενοφώντα, Αριστογείτονα

Γαργηττός ΙΙ:
Πυθίας, Ήρας, Εκάβης, Κλεισθένους, Αθηνάς, Ανθέων



Οι πιθανότητες χρηματοδότησης είναι μεγάλες καθώς τα συγκεκριμένα έργα συνάδουν απόλυτα με το χαρακτήρα των έργων που χρηματοδοτούνται μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, όπως επίσης και από το γεγονός ότι δεν πρόκειται για έργα που θα ξεκινήσουν, αλλά για έργα που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο εκτέλεσης.

Προσοχή! Το ποσό επιστροφής που θα λάβουν οι κάτοικοι, αν τελικώς χρηματοδοτηθούν τα έργα, αφορά το κόστος κατασκευής και όχι τα τέλη σύνδεσης.

Η επίτευξη της συγκεκριμένης χρηματοδότησης και η επιστροφή χρημάτων στους κατοίκους, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε αποτελεί τεράστια επιτυχία του Δήμου μας, και ίσως Πανελλήνιο φαινόμενο, που για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι δεν αφήνει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη.


Σημειώνω πως πολύ σύντομα πρόκειται να υποβληθούν για χρηματοδότηση 2 ακόμη μελέτες σύνδεσης με το δίκτυο ακαθάρτων, που θα αφορούν όλο το κομμάτι της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα βόρεια της Αττικής Οδού. Εάν και αυτές τύχουν χρηματοδότησης και αυτοί οι κάτοικοι δεν θα πληρώσουν το κόστος κατασκευής.