Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Το μήνυμα του Δημάρχου Παλλήνης, για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Σήμερα ξεκινάει μια νέα χρονιά στο χώρο της ελπίδας και των προσδοκιών. Στο χώρο του σχολείου.

Ο Δήμος Παλλήνης επιμένει στη δημιουργία ενός σχολείου σύγχρονου, με όλα τα προαπαιτούμενα και τις υποδομές και σε ένα σχολικό περιβάλλον ευχάριστο και φιλικό στα παιδιά. Πιστεύουμε ότι σ΄αυτό η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση των σχολείων και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας, εμείς και εγώ προσωπικά, δίνουμε προτεραιότητα στις ανάγκες των σχολικών μονάδων του Δήμου μας γι’αυτό φροντίσαμε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει με λυμένα τα σημαντικότερα επισκευαστικά προβλήματα των σχολείων. Εντάξαμε στον προϋπολογισμό του Δήμου μας 410.000,00 ευρώ για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και δώσαμε στις σχολικές επιτροπές χρηματικά ποσά πολύ μεγαλύτερα από αυτά που μας επιχορηγεί το κράτος.

Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία και σε συνεργασία με τις προϊστάμενες αρχές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, για να λύνουμε όποιο πρόβλημα ανακύπτει , πάντα μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας.

Μεριμνήσαμε και ολοκληρώσαμε εγκαίρως τη διαδικασία μεταφοράς των μαθητών σχεδιάζοντάς την, με κριτήριο τη βελτίωση των συνθηκών της μεταφοράς, υιοθετώντας και προσθέτοντας για πρώτη φορά την παρουσία συνοδών κατά τη μεταφορά των μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Στοχεύουμε στην δημιουργία ενός ανοικτού σχολείου, με χρήσεις πέραν της τυπικής εκπαίδευσης, παραχωρώντας τις σχολικές μονάδες σε συλλόγους και φορείς, για χρήσεις αθλητικές και πολιτιστικές προκειμένου να έχουμε σχολεία ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, που προάγουν τους κοινωνικούς δεσμούς και δημιουργούν ευαισθητοποιημένους πολίτες.

Ως Δήμος Παλλήνης θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε τις ομάδες στήριξης γονέων και μαθητών σε όποιες σχολικές μονάδες απαιτηθεί.

Αυτές είναι οι προσδοκίες μας που όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν, σωστά και μεθοδικά τις πραγματοποιούμε.

Έτσι δημιουργούμε καθημερινά και βελτιώνουμε ένα άλλο, διαφορετικό σχολικό περιβάλλον από αυτό που γνωρίσαμε εμείς οι μεγαλύτεροι ως μαθητές.

Σας KAΛΩ όλους, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, να το αξιοποιήσετε, να το εμπλουτίσετε και να το χαρείτε. Σας καλώ να συμμετάσχετε και να το αναδιαμορφώσουμε με προτάσεις και ιδέες σας. Εμείς θα ανταποκριθούμε σε κάθε σας λογική απαίτηση και ανάγκη. Για να το κάνουμε ακόμη καλύτερο, ακόμη πιο ευχάριστο, ακόμη πιο δημιουργικό.

Εγώ προσωπικά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο σας ευχόμαστε υγεία, επιτυχίες και ωραίες στιγμές σε μια δημιουργική σχολική πορεία.

Καλή σχολική χρονιά!

Με εκτίμηση και αγάπη
Ο Δήμαρχος Παλλήνης
Αθανάσιος Ζούτσος