Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πλατεία Μακεδονίας (Γέρακας): Η ετήσια απόφαση για τη χρήση της

Την παραχώρηση επιπλέον χώρων για καταστήματα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αίτημα νέων καταστημάτων που δικαίως, αφού υπάρχουν κι άλλα, ζητούν χώρο στην πλατεία, και εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.


Η απόφαση ελήφθη μετά από τη σαφή τοποθέτηση-δέσμευση του Δημάρχου ότι η απόφαση θα ισχύει για ένα μόνο έτος και στη συνέχεια ολόκληρη η πλατεία θα αποδοθεί στους κατοίκους.


"Δεν είναι σωστό και δίκαιο" είπε ο Δήμαρχος "ο περιορισμός του ζωτικού χώρου της πλατείας" και συνέχισε λέγοντας ότι μέχρι του χρόνου που θα ξαναχρειαστεί να ληφθεί παρόμοια απόφαση, θα έχει μειωθεί κατά το ήμισυ (2 περίπου μέτρα) το πλάτος της οδού Θεσσαλονίκης και αντιστοίχως θα αυξηθεί το πλάτος του πεζοδρομίου από την πλευρά των κτισμάτων. Έτσι όλα τα καταστήματα θα μεταφερθούν επί του πεζοδρομίου που θα έχουν μπροστά τους, και θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση της πλατείας.


Επίσης τοποθετήθηκε και στο ζήτημα της συνολικής ανάπλασης της πλατείας, λέγοντας πως όταν λέει ανάπλαση εννοεί από την Αστυνομία έως την Ευρυτανίας και πως ανάπλαση θα γίνει όταν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.


Την εισήγηση δεν ψήφισε ο κ. Γαβράς ζητώντας να αποδοθούν οι κοινόχρηστοι χώροι στους κατοίκους άμεσα. Ο κ. Μπουλμπασάκος ψήφισε λευκό.

Το σχέδιο της πλατείας όπως εγκρίθηκε για φέτος (κάντε κλικ για μεγάλο):
















Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την Πλατεία Μακεδονίας του Γέρακα έτους 2011