Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Επιμήκυνση (Θεοφάνια-Δημοτικό Συμβούλιο)

   
  • 8 χρόνια έστελνα προσκλήσεις Δημοτικού Συμβουλίου μόνος μου. 8 χρόνια αναρωτιέμαι εάν ενδιαφέρει κανέναν από τους παραλήπτες των mail μου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος της ελάσσονος που δεν ήταν Δημοτικός Σύμβουλος διαμαρτυρόταν γιατί δεν μάθαινε για τις συνεδριάσεις (να πω εδώ ότι δεν του έστελνα mail γιατί κάποιος «έξυπνος» από την παράταξή του διαμαρτυρήθηκε για το που βρήκα το mail του. Έτσι σταμάτησα να στέλνω mail σε ολόκληρη την παράταξη). Οι δικοί μου κάθε φορά που ο Γιώργος έθετε το ζήτημα μου έλεγαν «σταμάτα να στέλνεις μας εκθέτεις». Τώρα δικαιώνομαι. Οι συνεδριάσεις και οι αποφάσεις του Δημοτικού συμβουλίου στο διαδίκτυο. Πολύ καλό ξεκίνημα. Καλή συνέχεια. 
  • Ρε παιδιά τι έγινε; Τόσο στριμωξίδι στο κολυμβητήριο για μια θέση δίπλα στο Δήμαρχο; Για μια φωτογραφία; Για να βλέπει ο κόσμος και να συμπεραίνει δήθεν ότι είστε στενοί συνεργάτες;  Έλεος. 
  • Για να το ξεκαθαρίσουμε λοιπόν, το Δημοτικό Συμβούλιο εκπροσωπείται και εκφράζεται μέσω του Προέδρου του και κανενός άλλου. Αυτός είναι ο μοναδικός του οποίου η εξουσία πηγάζει από το Δημοτικό Συμβούλιο αφού αυτό τον εξέλεξε. Οι Αντιδήμαρχοι έχουν εκτελεστική αρμοδιότητα που πηγάζει από το Δήμαρχο. Η εξουσία του Δημάρχου πηγάζει από την καθολική ψηφοφορία του κόσμου. 
  • Μέχρι και όρθιους είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Τόσο κόσμο σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εμείς στο Γέρακα βλέπαμε μόνο όταν συζητούσαμε υδροδότηση της Δέσης. Για την Παλλήνη δεν ξέρω. Και βέβαια φλας από φωτογραφικές μηχανές, χαμόγελα αστειάκια κλπ 
  • Δήμαρχε πίεσε να τελειώνουμε με την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί στην υπάρχουσα μόνο η αντιπολίτευση κάθεται άνετα. Οι υπόλοιποι θα βγάλουμε κοριούς. Εκτός αν το κάνεις για να συσφίξουμε σχέσεις. Τα έπιπλα έχουν παραγγελθεί περίπου 1,5 μήνα πριν και με τη συμβολή και συνεργασία της τέως Κοινότητας Ανθούσας και του Προέδρου της κ. Τριαντάφυλλου Κουτσικούρη υπάρχει και μικροφωνική με καινούργια μικρόφωνα. Μπορεί ο Τριαντάφυλλος όπως λένε «φίλοι» του να «πάρκαρε» αλλά οφείλω να του πω μπράβο γι’ αυτή του την ενέργεια μετά τις Δημοτικές και πριν την 1η του έτους. 
  • Σε μια ατέρμονη συζήτηση παραλίγο να εξελιχθούν θέματα  όπως: Το αν η ημέρα των συνεδριάσεων θα είναι Τρίτη ή Τετάρτη. Το αν με συνεδρίαση την Τρίτη μεσολαβούν από την Παρασκευή που μοιράζεται η πρόσκληση, δύο ή τρείς εργάσιμες, ολόκληρες ή μισές. Το αν οι εισηγήσεις των θεμάτων πρέπει η όχι να μοιράζονται μαζί με την πρόσκληση. Στο ίδιο έργο θεατές για το Γέρακα. Τα θέματα αυτά τα βάζει η Νούλα από το 1994 και ποτέ δεν βρέθηκε άκρη. Και για να μη λέτε ότι «κρύβομαι» θα πω ξεκάθαρα την άποψή μου. Η ημέρα μου είναι αδιάφορη και δεν βρίσκω το λόγο να υπάρχει συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδος. Μπορεί να είναι οποιαδήποτε ημέρα. Όσον αφορά τις εισηγήσεις, επειδή όντας εργαζόμενος, και επειδή έχω κάνει και στην αντιπολίτευση, τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ του να μοιράζονται μαζί με την πρόσκληση, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό (εννοώ τον όγκο). 
  • Είπε_1: «Τα χαμηλά τέλη δείχνουν την κοινωνική μας ευαισθησία, κάτι που εσείς δεν έχετε,  ασχέτως μηχανημάτων και λοιπού εξοπλισμού. Εσείς έχετε στήσει εισπρακτικό μηχανισμό» (δεν θα σκάσω κι αν δεν τα είπε ακριβώς έτσι – αυτό ήταν το νόημα). Συγγνώμη αλλά το ασχέτως αν υπάρχουν κάδοι, ασχέτως αν υπάρχει φωτισμός στους δρόμους, ασχέτως αν υπάρχουν λακκούβες που δεν κλείνουν ποτέ, ασχέτως αν δεν μαζεύονται κλαδιά, λέγεται ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ και όχι κοινωνική ευαισθησία.  
  • Είπε_2: «Έχετε βαλθεί να διαλύσετε την Παλλήνη». Γιατί, τι άφησες όρθιο; 
  • Πρόγευση της άσχημης οικονομικής κατάστασης της  Δημοτικής Κοινότητας Παλλήνης έδωσε ο Δήμαρχος, ο οποίος είχε στα χέρια του έγγραφο των υπηρεσιών του Δήμου στο οποίο εμφανίζονται τιμολογημένες οφειλές, ύψους περίπου 2.250.000 € ενώ τα διαθέσιμα είναι περίπου 150.000 €. Θα σεβαστώ την τοποθέτηση του απερχόμενου να τα συζητήσουμε αυτά στον προϋπολογισμό. Και βέβαια δεν έχασε την αφορμή ο αντ’ αυτού, να ρωτήσει αν τα 10.000.000 € του Γέρακα υπάρχουν ακόμη (ξέρετε, είναι αυτός που προεκλογικά μέσα από οικονομικές  αναλύσεις μανάβικου, έβγαζε το Γέρακα να χρωστάει). Η απάντηση ήρθε αποστομωτική από το Δήμαρχο. Ο Γέρακας 31/12 είχε εξοφλήσει τους πάντες  και είχε και 6.500.000 € υπόλοιπο.
  • Ξαναζήτησε ο αντ’ αυτού θέση για την αντιπολίτευση, επικαλούμενος δημοκρατικές ευαισθησίες που ο ίδιος δεν έχει αφού αρνήθηκε πολλάκις, θέση στην ελάσσονα.
  • Για να μη τον αδικώ, είναι προς τιμήν του κ. Κωνσταντά που έθεσε στη διάθεση του Δημάρχου τις παραιτήσεις των μελών των Διοικήσεων των Νομικών Προσώπων. Έπραξε το αυτονόητο. Πως είναι δυνατόν κάποιοι να συνεχίσουν στη Διοίκηση Νομικών προσώπων όταν δεν έχουν εκλεγεί ή έχουν οριστεί με απόφαση απερχόμενου Δημάρχου. Αυτό το τόσο απλό κάποιοι της ελάσσονος δεν το κατάλαβαν.
  • Πως άραγε μπορεί να εξηγηθεί το ότι τον αντίπαλό σου στις προηγούμενες εκλογές που δεν είναι στο συνδυασμό σου τον προσφωνείς  «Θόδωρο» σκέτο και τον άλλον που είναι μέλος του συνδυασμού σου και ουδέποτε(;) αντίπαλος σου να τον προσφωνείς κ.Βίτσιο;
  • Ακούστηκε και αναπαράχθηκε δεόντως από διάφορους καλοθελητάδες γύρω-γύρω, ότι στην Πολεοδομία, πολίτης δεν εξυπηρετήθηκε λόγω έλλειψης σφραγίδας. Επρόκειτο για δικαιολογία απροθυμίας υπαλλήλου όπως διαπίστωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος. Τέτοιο θέμα δεν υπήρξε στην Πολεοδομία μας.
  • Στους υπαλλήλους των τριών Δημοτικών Κοινοτήτων προστίθενται από 1/1/2011: 20 υπάλληλοι της Πολεοδομίας, 17 υπάλληλοι της ΤΥΔΚ (6 πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν), 4 υπάλληλοι της Δ/σης Υγείας (όχι γιατροί), 11 υπάλληλοι της Δ/νσης Πρόνοιας (5 με μακρά άδεια)
  •  «Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΧΩΔΕ ΕΙΝΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ» είπε, και τα ξεκαθάρισε όλα. Ξεκαθάρισε την αυτόνομη πορεία του. Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει σε «γραμμή». Ο λόγος για τον Δημήτρη τον Βελιώτη ο οποίος σε αρκετά θέματα δεν ψήφισε το ίδιο με την υπόλοιπη παράταξη. Ο μεγαλόθυμος επικεφαλής όμως, τον πρότεινε για τη Διοίκηση του ΚΑΠΗ.
  • Παραθέτω χωρίς σχόλια τα προ ημερησίας διάταξης θέματα που έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης: 1) Συμπαράσταση στον αγώνα που δίνουν οι κάτοικοι της Κερατέας για την μη εγκατάσταση χωματερής στην περιοχή τους 2) Συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς που έχουν συγκέντρωση στην έδρα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 3) Συμπαράσταση στους εργαζομένους των Συγκοινωνιών.
  • Άξιος συγχαρητηρίων είναι ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για την άψογη διαδικασία. Μπράβο Τάσο. Επειδή πιστεύω ότι το φέρεις βαρέως για το θέμα με την επανάληψη της ψηφοφορίας και επειδή είναι το μοναδικό από όλη τη συνεδρίαση που θα κάνει τα παπαγαλάκια να κράζουν, ξεκάθαρα σου λέω  ότι δεν φταις εσύ. Εσύ ήσουν υποδειγματικός. Φταίνε όσοι δεν κατάλαβαν αμέσως.
  • Προς επίρρωση των συγχαρητηρίων, σου λέω ότι σε συνεδρίαση 5 περίπου ωρών το να μη μιλήσει ο Δημήτρης είναι μεγάλη επιτυχία. Αν μίλαγε κι αυτός θα ξεπερνούσαμε τις 7 ώρες.
  • Το είπε και το έκανε. Τον έδιωξε από το Γέρακα. Δεν γλυτώσαμε όμως.
  • Κάντε και κανένα like αν σας like. Και βάλτε δίπλα το mail σας. Το βλέπω μόνο εγώ, και αυτόματα όποτε κάνω ανάρτηση θα σας έρχεται mail στις 7:00 περίπου το πρωί της επομένης της ανάρτησης.
  • Δεν γράφω άλλα γιατί μαζεύτηκαν πολλά και δεν θα τα διαβάσει κανείς. 
  • Παρακάτω μπορείτε να σχολιάσετε μέσω facebook. Αν δεν το βλέπετε, πρέπει να ενεργοποιήσετε τη java.