Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Επιμήκυνση

 §   Στόχος της στήλης είναι και η πλάκα. Όσοι δεν την αντέχετε να μου το πείτε να μην ασχολούμαι. Για τη συχνότητα της στήλης θα δούμε.
§   Ο τίτλος «επιμήκυνση» είναι ιδέα του φίλου μου του Θανάση (όχι του Δημάρχου) του ασφα – ληστή.  
§   Δεν νομίζω ότι θα βρεθεί κάποιος να κάνει clopy-paste. Αν υπάρξει κανείς τόσο διεστραμμένος ας βάλει τουλάχιστον link.
§   Αλήθεια τι hobby κι αυτό. Το άκρον άωτον του περιττού:
1.    Κάποιος φτιάχνει ένα blog με ψευδώνυμο, δηλαδή κρύβει την ταυτότητά του.
2.    Δεν παράγει από μόνος του είδηση-άποψη
3.    Δεν έχει διαφημίσεις άρα δεν το κάνει για οικονομικούς λόγους
4.    Επιδίδεται μόνο στο copy-paste από άλλα sites-blogs
Εκτός εάν επιδιώκει να αποκτήσει επισκεψιμότητα και να την εκμεταλλευτεί στο μέλλον ώστε να πλήξει ανώνυμα τους αντιπάλους του. Τότε σας παραπέμπω εδώ:
§   Τρικυμία εν κρανίω έγραψε ο Αντρέας σχετικά με την μη παρουσία των απερχομένων στην συμβολική παράδοση-παραλαβή των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανθούσας & Παλλήνης.  Ο ίδιος χαρακτηρισμός όμως ταιριάζει γάντι και στη στάση της μείζονος αντιπολίτευσης κατά της Δημαιρεσίες. Ο αγαπητός Άρης, ως αντ’ αυτού, ανακοινώνει στο σώμα ότι για τις τρείς θέσεις των επιτροπών που από το νόμο πρέπει να είναι από το σύνολο της αντιπολίτευσης, δεν θα δώσουν καμία στην ελάσσονα αντιπολίτευση. Πέρα από τις καταγγελίες που δέχτηκε από τον Γιώργο κυρίως, μήπως εγώ δεν θυμάμαι καλά; Τις ίδιες καταγγελίες δεν έκανε και ο ίδιος προς την πλειοψηφία όταν ήταν αυτός ελάσσων αντιπολίτευση. Τότε έκανε επίκληση δημοκρατικών αισθημάτων από μέρους μας, και διεκδικούσε θέσεις για την παρατάξή του, σήμερα έχων το μαχαίρι και το πεπόνι των τριών θέσεων τις αρνήθηκε δίς στην ελάσσονα. Αλλαγή απόψεων κατά το δοκούν λοιπόν, πρώτο παράδειγμα.
§   Την ίδια μέρα έγιναν και οι συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων. Εκεί, με εξαίρεση την Παλλήνη, οι εκπρόσωποι του αντ’ αυτού ζήτησαν την Αντιπροεδρία και όταν δεν τους δόθηκε, για λόγους Δημοκρατικής ευαισθησίας ψήφισαν λευκό. Εάν δεν το καταλάβατε μιλάμε για την ίδια παράταξη.
§   Έβγαλε κι ο Γιώργος της ελάσσονος ανακοίνωση, διαμαρτυρία, παράπονο, γιατί η μείζονα  δεν του έδωσε θέση. Γιώργο μου, αν θυμάμαι καλά στην εφημερίδα της μείζονος δεν έγραφες, αν και ήσασταν άλλοι συνδυασμοί; Πες μου δεν ήταν η εφημερίδα της άλλης παράταξης που εσύ αρθρογραφούσες ως επικεφαλής άλλης παράταξης; Τότε είχαμε σύμπνοια κι αγάπες τώρα καταγγελίες;
§   Και μιας και λέω για το Γιώργο. Το copy-paste που έχεις στο Blog σου (ακόμη και η γραμματοσειρά είναι ίδια) είναι από τούτο ‘δω το blog. Όχι από την πηγή που αναφέρεις (κι αυτή από δώ το έχει πάρει). Δεν θέλω να πιστέψω ότι έγινε σκόπιμα.
§   Πολλά λόγια ρε σύντροφοι εκεί στο Τοπικό της Παλλήνης. Ευτυχώς που δεν πέρναγε κανείς από κάτω γιατί θα μίλαγε κι αυτός. Στη συνεδρίαση αυτοί οι εκπρόσωποι της παράταξης του κ. Κωνσταντά ψήφισαν τον προτεινόμενο Γιάννη Ζέρβα της πλειοψηφίας. Θα ήταν αναμενόμενο και σωστό η πλειοψηφούσα παράταξη αφού διαπιστώνει την πρόθεση να δώσει την Αντιπροεδρία στην μείζονα Αντιπολίτευση. Το εξήγησε ο Δήμαρχος γιατί δεν έγινε αυτό. Για λόγους εκτελεστικής και διοικητικής αρμοδιότητας και ευθύνης.
§   Δεν θα γράψω τίποτα για το άδειο γραφείο του κ. Κωνσταντά που αντικρίσαμε. Έγραψε ο Αντρέας ως Παλληνιώτης. Άλλωστε οι φωτογραφίες μιλάνε από μόνες τους.
§   Ήταν καλό γι’ αυτό το αναφέρω. Ερωτώμενος Σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης για την απουσία εκλεγμένων γυναικών απάντησε. «Εμείς τις γυναίκες τις έχουμε στο σπίτι».
§   Με ρωτάνε αρκετοί γιατί ο Θανάσης δεν ανακοίνωσε τους Αντιδημάρχους. Μα δεν είχε τέτοια υποχρέωση. Ούτε και είναι κρυφοί. Και ο Αντρέας τους έγραψε και εγώ σε προηγούμενη ανάρτηση. Και άλλοι τους πήρανε από μένα (στο μισάωρο από την ανάρτηση) αναφέροντας την πηγή, απενεργοποιώντας όμως το link. Γιατί ρε παιδιά. Μη σας πάρω επισκεψιμότητα; Εγώ πάντως, αν και εύχομαι να μη φτάσω σ’ αυτό το σημείο, αν ποτέ σας πάρω κάτι, δεν θα απενεργοποιήσω το link.
§   Αν δε, το παίζαμε στοίχημα για τις έξι θέσεις τότε θα είχα πάρει πολλά γιατί έπιασα τα 5 από τα 6. Και δεν είχα μιλήσει καθόλου με το Θανάση. Η πλάκα είναι ότι πειράχτηκε ο 6ος , αυτός που δεν έπιασα.
§   Πάντως οι Αντιδήμαρχοι από την 1η μέρα έπιασαν δουλειά. Στην Ανθούσα που μίλησα ο ίδιος, στις 3 Γενάρη στις 8:00 το βράδυ ο Γρηγόρης ήταν ακόμη στο γραφείο της τέως Κοινότητας.
§   Τι σου ‘μελε να ζήσεις. Εκεί που όταν γίνονταν απονομή δεν έφευγες καθόλου από την εξέδρα, τώρα σε φωνάζουνε να σηκωθείς και μετά σου λένε λάθος.