Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Δέσμευση στο Δήμαρχο Γέρακα για ΤΟ ΚΕΛ Ραφήνας

Δέσμευση στο Δήμαρχο Γέρακα για ΤΟ ΚΕΛ Ραφήνας

Στο ΝΕΟΛΟΓΟ που κυκλοφορεί. Πιέστε εδώ να διαβάσετε όλη την εφημερίδα.
Κατηγορηματική διαβεβαίωση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΔΑΠ κ. Ν. Μπάρδη στο Δήμαρχο Γέρακα κ. Αθ. Ζούτσο,
στα πλαίσια έκτακτης σύσκεψής τους την περασμένη Τετάρτη, ότι θα δημοπρατηθεί σύντομα το ΚΕΛ Ραφήνας
«Η ΕΥΔΑΠ είναι έτοιμη να δημοπρατήσει το κέντρο επεξεργασίας λυμάτων στη θέση Πλατύ Χωράφι δεδομένου ότι οι διαδικασίες για την τελική λύση τουαποχετευτικού είναι ώριμες όσο ποτέ άλλοτε….»

Την σαφή και κατηγορηματική αυτή διαβεβαίωση έδωσεπρος τον Δήμαρχο Γέρακα κ. Αθανάσιο Ζούτσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού κ. Νίκος Μπάρδης,στην διάρκεια έκτακτης σύσκεψής τους στα γραφεία της ΕΥΔΑΠ το πρωί της περασμένης Τετάρτης.

Ενδεικτικό χαρακτηριστικό της ειλημμένης απόφασης της ΕΥΔΑΠ να δρομολογηθούν άμεσα και με χαρακτήρα επείγοντος οι διαδικασίες ανάδειξης του έργου της αποχέτευσης, αποτελεί η δήλωση του κ. Νίκου Μπάρδη προς τον κ. Αθ. Ζούτσο λίγα λεπτά μετά την λήξη της ωριαίας συνεργασίας τους: «….Δήμαρχε, ξεκινάμε την αποχέτευση, δεν πάει άλλο!»
Ο Δήμαρχος Γέρακα είχε την ευκαιρία να αναλύσει με τρόπο λεπτομερή και εμπεριστατωμένο τις σοβαρές παρενέργειες που προκαλεί η έλλειψη μονάδας βιολογικού καθαρισμού στην ευρύτερη περιοχή, να αναφερθεί στην κοινωνική ευθύνη της ΕΥΔΑΠ η οποία δεν αναλήφθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις του Οργανισμού, να επισημάνει την ως σήμερα ασυνέπεια της χώρας μας έναντι της κοινοτικής οδηγίας που επιτακτικά συστήνει να δοθεί ένα τέλος στην παρατεταμένη αυτή εκκρεμότητα και να καταλήξει, λέγοντας, ότι «το αγαθό της δημόσιας υγείας δεν μπορεί κανείς να το διαπραγματεύεται και να το απαξιώνει….»
Ο κ. Αθ. Ζούτσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αποφασιστικότητα του κ. Ν. Μπάρδη να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες δημοπράτησης του Κ.Ε.Λ. Ραφήνας, εξήρε τον υψηλό βαθμό της τεχνοκρατικής συγκρότησης του διευθύνοντος συμβούλου και δήλωσε, απερχόμενος της ΕΥΔΑΠ, ότι «είμαι για πρώτη φορά πεπεισμένος πως η λύση της αποχέτευσης είναι προ των πυλών….Για πρώτη φορά με τρόπο σαφή και επεξεργασμένο η ΕΥΔΑΠ εκδηλώνει την πρόθεσή της να ασχοληθεί αποφασιστικά με το σοβαρό αυτό πρόβλημα και με δεδομένο ότι τόσο η οριοθέτηση του ρέματος Ραφήνας, όσο και η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ από το οποίο θα αντληθούν οι απαιτούμενοι οικονομικοί πόροι, «αδρανοποιούν» τα ως σήμερα παρεμβαίνοντα εμπόδια, έχω την πεποίθηση, ότι η τοπική κοινωνία μας, όπως και η ευρύτερη περιοχή, θα παύσει να είναι αιχμάλωτη στα βυτιοφόρα και κυρίως εκτεθειμένη στους κινδύνους που απειλούν τη δημόσια υγεία….» Ο κ. Αθ. Ζούτσος κατέληξε λέγοντας ότι «η επίλυση του προβλήματος είναι όρος επιβίωσης για το νέο μας Δήμο και εν ονόματι αυτής της υψηλής ευθύνης, είχα υποχρέωση να συναντηθώ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ τον οποίο και ευχαριστώ ιδιαίτερα….»
Στην σύσκεψη, εκτός των δύο ανδρών, συμμετείχαν και οι υψηλόβαθμοι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΕΥΔΑΠ κ.κ. Λύσσανδρος Σπηλιόπουλος, Δ/ντής Ανάπτυξης, Κων/νος Ρίπης Ειδικός Σύμβουλος (Δ/νση Μελετών έργων ύδρευσης - αποχέτευσης και Αναπτυξιακά προγράμματα), παρεμπιπτόντως και συντοπίτης μας -εικονίζεται δεξιά- Λεωνίδας Κουσουρής, Χημικός (Ποιότητα νερού), Ηλίας Κορλός, Στέλεχος Δ/νσης Οικονομικού και Γεώργιος Ζουρίδης Δ/ντής Δημ. Σχέσεων.

• Στη φωτογραφία ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Ν. Μπάρδης με το Δήμαρχο Γέρακα κ. Αθαν. Ζούτσο, μελετώντας την χωροταξική αποτύπωση του ΚΕΛ Ραφήνας.